понедељак, септембар 25, 2017
Насловна > НОВОСТИ > Земља као оружје (ПРОЈЕКАТ ХААРП) – Да ли је могуће да Трећи светски рат почне, а да цивили то не примете?

Земља као оружје (ПРОЈЕКАТ ХААРП) – Да ли је могуће да Трећи светски рат почне, а да цивили то не примете?

Да ли је могуће да Трећи светски рат почне, а да цивили то не примете?

Пише: Ивона Живковић

Како би изгледао глобални рат у 21 веку? Да ли би се водио крстарећим ракетама са нуклеарним бојевим главама, које би Руси и Американци у једном тренутку испалили једни на друге, онако како то приказују учестали катастрофични филмови последњих година?
Тешко да ће бити тако. Јер, ма ко да почне рат нуклеарним оружјем, следи му исти одговор. А то је крај за све. Зато амерички и руски војни стратези већ деценијама раде на прављењу такве врсте оружја, које неће директно уништавати живу силу ( већ индиректно ), а војници се неће слати у војне мисије. Ново ( тајно ) оружје ће бити невидљиво и економично.
Како све то? Тако што ће се као оружје користити планета Земља која разним елементарним непогодама може нанети штету појединим државама, чак већу него нека војна сила. Ерупције вулкана, земљотреси, обилне падавине са поплавама, дуготрајне суше, урагани, цунами таласи, могу тешко оштетити економију непријатеља као и његову потенцијалну живу силу. И нико неће бити прозван за геноцид.
Дакле, треба само разрадити технику којом ће се климатске промене и тектонски поремећаји вештачки и контролисано изазивати.
О модификацији климе као начину да се код непријатељских држава изазову дуге суше и поплаве, у својој књизи „Између два доба”, писао је још 1970. године Збигњев Бжежински, бивши саветник за националну безбедност САД, а данас главни стратег Новог Светског Поретка. Посебно је истакао и економичност оваквог ратовања.
И бивши француски официр, Марк Филтерман, је 1980. помињао „неконвенционално и несмртоносно оружје“ које развијају Руси и Американци, а којим ће моћи да се помоћу електромагнетних таласа ултра високе и екстремно ниске фреквенције утиче на промену климе, помоћу које би се непријатељу нанеле огромне материјалне штете.
Последњих година, када смо сведоци великих временских непогода, почев од појаве фамозног Ел Ниња који је изазвао много урагана и поплава, затим цунамија и снежних падавина у подручијима где их никада пре није било, право је време
за размишљање о овом „тајном оружју“.

На то већ годинама упозоравају и многи истакнути светски научници. Тако др Николас Бегић, активно учествује у кампањи против ексепримената који се врше у програму ХААРП ( Хигх – Фрекуенци Активе Аурал Ресеарж Програм ) на Аљасци. Експерименти се врше тако што се изузетно моћном технологијом за производњу високо фреквентних електромагнетних таласа бомбардују честице у јоносфери и загревају се. Електромагнетни талас онда одскочи натраг и екстремно ниском фреквенцијом продире у све на Земљи – и живо и мртво. Код људи ово може изазвати и оштећења мозга.

Можда је ово тај рат?

Комплекс антена ХААРП на Аљасци

Загревањем јоносфере ремети се магнетно поље Земље, па се ометају телекомуникације непријатеља. Поред тога стварају се озонске рупе у атмосфери изнад територије непријатеља па се становништво и војска излажу смртоносном зрачењу из свемира. Најзад, могу се изазвати велике временске непогоде, као огромне падавине са поплавама и суше.

Други метод је употреба таласа екстремно ниске фреквенције ( ЕЛФ ) који пролазећи кроз море, земљу и атмосферу могу иазазвати механичке вибрације на великим удаљеностима и тако циљано подстаћи земљотресе и промену времена.
Поред експеримената са електромагнетним таласима, зарад промене климе коришћене су и хемикалије, као баријум и литијум, који су убацивани изнад озонског слоја атмосфере. Ове хемикалије изазивају поред оштећења озонског омотача и јак светлосни бљесак и стварају вештачке светлуцаве облаке, какви су рецимо видјани изнад Северне Америке 1980. и 1990.

О овоме скреће пажњу др Росали Бертел у својој книзи „Планета Земља: Последње оружје рата“. Др Бертел наводи да је познато да постоји медјузависност измедју земљотреса и јоносфере ( атмосферски слој 80-595 километара изнад површине земље ). У складу са тим , многим потресима претходних година претходили су необични феномени. На пример, земљотрес у Танг Шану у Кини 28. јула 1976. Године однео је преко 650.000 људских живота. Потресу је претходило јако атмосферско светлуцање за које је речено да је проузроковано Совјетским експериментима са ЕЛФ загревањем јоносфере.

Такође, 12. септембра 1989. На подручју Калифорније регистровани су ЕЛФ таласи. Њихов интензитет је временом бивао све јачи, да би ишчезли 5. октобра. Већ 7. октобра поново су се појавили, али са јачином која је премашила оквире скале за мерење. Три сата касније земљотрес је погодио Сан Франциско.

Вашингтон Тајмс је марта 1992. Писао да су уредјаји на Земљи и на сателитима открили мистериозне радио таласе непосредно пред земљотресе у Јужној Калифорнији, Јерменији, Јапану и Северној Калифорнији измедју 1986. и 1989. земљотреса који је погодио Лос Андјелес, 17. јануара 1994. године такодје је претходио необичан радио талас као и два јака звучна удара.

Ове чудесне коинциденције и појаве нико није до сада објаснио. Али је зато америчко Министараство за одбрану 1997. упозорило јавност о могућим последицама еко – тероризма, при чему би терористи коришћењем електромагнетних таласа могли утицати на промену климе, активирање земљотреса и вулкана.

„Војска увек има тактику да оптужује друге како су у поседу оружја које она сама има”, наглашава у књизи др Розали Бертел.

Али последице свих ових експеримената ногу изазвати трајне климатске поремећаје на Земљи који више нико неће моћи контролисати , упозоравају сви научници.

Они посебно скрећу пажну на инертност медјународних политичких организација, као јсто су Уједињене Нације и Европски парламент. Ове организације јавности упорно приказују своју тобожњу ангажованост са разним медјународним споразумима ( самит у Рио де Жанеиру и Споразум из Кјота ) о смањењу индустријског загадјивања атмосфере и органичења емитовања штетних гасова који утичу на глобално загревање, али нико не покреће питање штетних гасова које емитује војска.

А војска је главни узрочник загадјења атмосфере и глобалног отопљавања. Шта је најгоре, експерименти у јоносфери врше се увек тајно, а оно што продре у јавност подводи се увек под научно истраживање у циљу поправке оштећеног озонског омотача.

АКАДЕМСКО ИСТРАЖИВАЊЕ?

ХААРП је представљен као научно и академско истраживање јоносфере које се обавља на Аљасци, али је из војних докумената уочљиво да се баш такав један програм спроводи од стране америчких Ваздухопловних снага зарад проучавање „утицаја модификоване јоносфере“. По доктору Бегића, ХААРП је заправо део војног арсенала за успостављање Новог Светског Поретка у оквиру програма Стратешке Одбрамбене Иницијативе ( СДИ ) или популарно“ Ратови звезда“
Да ли баш случајно, америчко Министарство одбране, НАСА и Национална картографска агенција ( НИМА ) истовремено раде на студији сликовног приказима поплава, ерозија,клизишта, земљотреса, еколошких зона, временских прогноза и промена климе на Земљи, а све уз помоћ података и снимака са сателита.

УЗНЕМИРЕНОСТ у Џакарти

Само недељу дана пре земљотреса који је 26. децембра прошле године померио тектонске плоче у Индијском океану у близини Суматре ( и изазвао велики цунами талас ), и наши медији су известили да су грађани Џакарте били веома узнемирени због необичних бљескова на небу и снажних звучних праскова које су чули. Из свемирске агенције НАСА тада је објашњено да је у питању највероватније киша метеора који су пролазили кроз атмосферу земље и да нема разлога за панику.

Објављено у листу „ТАБЛОИД „, 07.02.2005.

Преузето са ivonazivkovic.net

Тајне војног инжењеринга: како вештачки изазвати кишу и поплаве

One thought on “Земља као оружје (ПРОЈЕКАТ ХААРП) – Да ли је могуће да Трећи светски рат почне, а да цивили то не примете?

  1. „Експерименти се врше тако што се изузетно моћном технологијом за производњу високо фреквентних електромагнетних таласа бомбардују честице у јоносфери и загревају се. Електромагнетни талас онда одскочи натраг и екстремно ниском фреквенцијом продире у све на Земљи – и живо и мртво. Код људи ово може изазвати и оштећења мозга.“

    Kao kod autora ovog teksta, na primer. VISOKA frekvencija prodire u sve, niska ne prodire ni u šta. Osnova fizike i RF komunikacija. Viša frekvencija od SW opsega prođe kroz jonosferu, mnogo niža od nje ima veliko slabljenje, a sam taj opseg je idealan za odbijanje, i to je način na koji kratki talasi (odnosno talasi sa srednje VISOKOM frekvencijom) funkcionišu. Autor nema blage veze sa fizičkim osobinama prelamanja talasa. Čitav tekst je notorna glupost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *