петак, август 18, 2017
Насловна > НОВОСТИ > ВАНРЕДНА ВЕСТ!!! ПОЛИЦИЈА ЦЕНЗУРИШЕ ПО СРБИЈИ САОПШТЕЊЕ МАГАЗИНА ТАБЛОИД ПОЛИЦИЈА ЗАТВОРИЛА ШТАМПАРИЈУ ГРАФОПРОДУКТ

ВАНРЕДНА ВЕСТ ПОЛИЦИЈА СРБИЈЕ ЦЕНЗУРИШЕ  ПО СРБИЈИ ПОЧЕЛИ СА ГАШЕЊЕМ  МЕДИЈА
МУП СРБИЈЕ УПРАВО ЗАТВОРИО ШТАМПАРИЈУ ТАБЛОИДА

САОПШТЕЊЕ МАГАЗИНА ТАБЛОИД

ПОЛИЦИЈА ЗАТВОРИЛА ШТАМПАРИЈУ ГРАФОПРОДУКТ

Редакција Магазина Таблоид обавештава јавност да је данас, 18. септембра 2014. године, Министарство унутрашњих послова Србије донело решење о забрани рада штампарије ГРАФОПРОДУКТ из Новог Сада, која је последњих 9 година штампала наш магазин, и поред свих претњи којима је била изложена, као и њен власник г. Небојша Раденовић.

Забрана рада уследила је по налогу министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, јер је наш магазин раскринкао његово фалсификовано школовање (диплома, докторат, куповину кућа и некретнина…).

Забрану штампања нашег листа је најавила Љиљана Смајловић, главни уредник ПОЛИТИКЕ и председница Удружења новинара Србије, недавним нападом на наш лист, из приватних разлога, а очигледно по налогу премијера Александра Вучића.

Молимо све медије да објаве да читаоци нашег магазина убудуће могу да читају наше издање у електронској форми, на сајту www.магазин-таблоид.цом.

Заменик главног уредника

Милан Маленовић

Саопштење за јавност

Београд, 17. Септембар 2014. године

Редакција Магазина Таблоид (www.магазин-таблоид.цом) принуђена је да се обрати јавности и међународним институцијама, јер је, по наређењу министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, извршен удар на штампарију ГРАФОПРОДУКТ из Новог Сада и њеног власника Небојшу Раденовића (063 500-172) и да су све расположиве инспекције упућене из Београда у штампарију, да од власника захтевају да престане са штампањем Магазина Таблоид, или ће у противном затворити штампарију.

Напомињемо да је штампарију пре неколико година обезбеђивала и полиција, јер је власнику прећено паљењем штампарије, због штампања нашега листа, и да је свакодневно изложен посетама инспекција и полиције, ради контроле пословања.

Разлог је писање о фалисфиковању дипломе и доктората и материјалном богаћењу министра полиције Стефановића.

Сасвим је извесно да ће затворити штампарију, којој смо унапред платили штампање, а да НИЈЕДНА ДРУГА ШТАМПАРИЈА НЕ СМЕ ДА НАС ШТАМПА, МАДА УНАПРЕД ПЛАЋАМО ШТАМПАЊЕ.

Молимо Вас да извршите притисак на премијера Вучића, и ограничите његов терор и деспотију.

Захваљујемо на Вашем ангажовању

Редакција Магазина Таблоид

Заменик главног уредника

Милан Маленовић

tel. 011 7610-208

www.milovanbrkic.com

4 thoughts on “ВАНРЕДНА ВЕСТ!!! ПОЛИЦИЈА ЦЕНЗУРИШЕ ПО СРБИЈИ САОПШТЕЊЕ МАГАЗИНА ТАБЛОИД ПОЛИЦИЈА ЗАТВОРИЛА ШТАМПАРИЈУ ГРАФОПРОДУКТ

1. pa naravno da ce vas zatvorit kad im neodgovara,,sto pisete istinu a mislim da je najjjj vise uticalo ono oko ubice sa brankovog mosta,,,a u vezi,,snezane divac,,,i komentar poslednji kad ste komentarisali o ministru,policije svaka vam cast,,cito sam,,,pozzzzzzz,,,tuzno je,,kad se nemoze rec istina,,lopovi nedaju dase pise o njima sta rade,i kako rade,,,jadan je ovaj narod ,,jase izvinjavam nisam strucnjak niki vec imam veliko zivotno iskustvo,,od 90,,god nazalost,,,i sve mije jasno,,samo mogu reci svaki dan i svaku godinu sve teze i teze ce nam biti,,dok ovi glumci razni od 90 godina bice nam bolje ,,,kad na vrbi rodi grožđe,,e tad ce biti bolje svaka cast,,za list tabloid,,i sve koji su ucestovali u pripremi lista,,,super ste bili,,,nedajte se,,zalite se,,zelim vam uspeh i da ponovo krenete u rad,,pozzzzz,,luka bosanac,,,

2. „Kada su došli po intelektualce,
    ja sam ćutao;
    jer nisam bio intelektualac.
    Zatim su oterali prosjake,
    odbili azilante,
    pretukli i prebili pedere,
    sklonili prostitutke,
    nahranili nas sumnjama i strahovima,
    ja sam ćutao;
    jer oženjeni treba da se drže svojih kuća.
    Kada su zatvorili nezavisne novinare,
    jer nisam bio novinar.
    Kada su došli po sindikalce,
    ja se nisam pobunio;
    jer nisam bio sindikalac.
    Kada su došli po mene,
    nije preostao niko da se pobuni..“

3. Svoj list posvetili su bezakonju, ali:Zakon o javnom inforimsanju:II NAČELA JAVNOG INFORMISANJA

Sloboda javnog informisanja

Član 2

Javno informisanje je slobodno i u interesu javnosti.

Javno informisanje ne podleže cenzuri.

Niko ne sme, ni na posredan način, da ograničava slobodu javnog informisanja, naročito zloupotrebom državnih ili privatnih ovlašćenja, zloupotrebom prava, uticaja ili kontrole nad sredstvima za štampanje i distribuciju javnih glasila ili nad uređajima za emitovanje i radiofrekvencijama, kao ni bilo kojim drugim načinom podesnim da ograniči slobodan protok ideja, informacija i mišljenja.

Niko ne sme da vrši bilo kakav fizički ili drugi pritisak na javno glasilo i njegovo osoblje, kao ni uticaj podesan da ih omete u obavljanju posla.

O povredama slobode javnog informisanja odlučuje sud, po hitnom postupku.

-Informisanje o stvarima od interesa za javnost

Član 4

U javnim glasilima slobodno se objavljuju ideje, informacije i mišljenja o pojavama, događajima i ličnostima o kojima javnost ima opravdani interes da zna, osim kada je drugačije određeno zakonom.

Odredba stava 1. ovog člana primenjuje se bez obzira na način na koji je pribavljena informacija.

-Primena i tumačenje odredaba ovog zakona

Član 8

-Položaj nosilaca državnih i političkih funkcija

Član 9

Nosiocima državnih i političkih funkcija ograničena su prava na zaštitu privatnosti koja imaju lica na koja se odnosi informacija, ako je informacija važna za javnost s obzirom na činjenicu da lice na koje se odnosi informacija vrši određenu funkciju.

Prava lica iz stava 1. ovog člana ograničena su srazmerno opravdanom interesu javnosti u svakom konkretnom slučaju.

-Naknada štete

Član 23

Ako sud odbije predlog za zabranu, dužan je da, na osnovu slobodne ocene, odredi i novčanu naknadu štete koja je prouzrokovana neosnovanom privremenom zabranom.

Prinudno izvršenje odluke o naknadi štete iz stava 1. ovog člana može se tražiti u roku od 30 dana od dana izvršnosti odluke.

Oštećeno lice može u parničnom postupku zahtevati razliku do visine pretrpljene štete koju dokaže.

Šteta se nadoknađuje iz budžeta Republike.

4. SRAMNA I TUZNA JEDINE NARODNE NOVINE MAGAZIN TABLOID KOME JE SVAKI GRADJANIN AKO JE IMAO DOKAZE MOGAO JE DA SE OBRATI KAKO GLAVNOM UREDNIKU MAGAZINA TABLOIDU LISTU PROTIV MAFIJE KOJI NISU SELEKTIVNI OTVORENO ARGUMENTOVANO PISU O SVAKOME BEZ OBZIRA NA POLITICKU PRIPADNOST PA I FUNKCIJU OVO JE TRAGEDIJA DEMOKRATSKOG DRUSTVA I MINISTRA POLICIJE CIM JE PROZVAN PRIMENIO JE TITOISTICKI STALJINISTICKI METOD I ZABRANIO STANPARIJI STANPANJE NARODNIH NOVINA JAVNA OSUDA I JAVNA PODRSKA NASIM NARODNIM NOVINAMA MAGAZINU TABLOID SVE CESTITKE MILOVANU BRKICU I SVIM HRABRIM NEKORUNPIRANIM NOVINARIMA NECE NAS OSTAVITI BEZ VESTI I ISTINE PRATICEMO VAS PUTEM INTERNETA

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *