субота, септембар 23, 2017
Насловна > НОВОСТИ > Вакцине третиране на деци у ирским католичким установама

Вакцине третиране на деци у ирским католичким установама

ДАБЛИН– Тврдње о томе да су деца у католичким прихватилиштима за мајке с децом у Ирској била подвргавана експерименталном вакцинисању, поново су данас изнеле на видело неке од мрачних тајни тамошњих католичких институција.

Радио станица Њусталк дошла је до сазнања да се 80 деце разболело када им је грешком дата вакцина за стоку средином седамдесетих година, у време док су на њима тестирани други лекови, пренео је АФП.

Ове тврдње уследиле су за новим доказима о наводној масовној гробници у католичком прихватилишту у округу Галвеј, у којој су пронађена тела до 800 мале деце. На том месту нису пронађени ни мртвачки сандуци, нити надгробни споменици.

Историчарка Катрин Корлес, која је открила гробницу, каже да њено истраживање случајева смрти у прихватилишту Сент Мери у Туаму указује да је некадашња септичка јама у близини зграде прихватилишта коришћена као масовна гробница.

Куће за жене с децом биле су намењене неудатим мајкама, које су због тога биле жигосане у конзервативном католичком друштву.

Сада постоји забринутост да откриће гробнице у Туаму упућује на могућност да су сличне гробнице постојале и у другим ирским католичким установама.

Извор танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *