понедељак, септембар 25, 2017
Насловна > ПРЕНОСИМО > Тренер, „гуру“ или „секташ“ – нисам посвађао Ђоковића и Бекера

Тренер, „гуру“ или „секташ“ – нисам посвађао Ђоковића и Бекера

“Ако Новак освоји Аустралијан опен не значи да ће се поново вратити на врх, али и ако буде елиминисан у четвртфиналу, не значи да више никад неће бити најбољи. Он је до сада тако размишљао, то се мијења сада”, рекао је Шпанац

Новак Ђоковић је  од њега  направио медијску звијезду, човјека о коме прича цијели тениски и спортски свијет.

Пепе Имаз, 42-годишњи Шпанац, за неке је тениски тренер, за неке – “гуру”, а енглески медији су га назвали чак и секташем.

Новинари шпанског “Ел Мунда” разговарали су са човјеком који води бригу о каријери, али и животу српског тенисера.

Имаз је демантовао да је он разлог растанка Ђоковића и Бориса Бекера.

“Била је привилегија бити са Борисом, а ако је Новак одлучио тако, ко сам ја да кажем нешто. Мој однос са Борисом је био хармоничан. Он је сјајан човјек, када га упознате схватите колико је фантастичан”, казао је Имаз.

Са Новаком се упознао преко брата Марка.

“Он је покушавао да буде професионалац, да достигне Новака, али је пао у депресију и двије године је био у таквом стању. За пет дана рада са мном, дошло је до великих промјена. Новак се заинтересовао како је до тога дошло, а воли да учи нове ствари”, казао је Имаз.

Објашњавајући да је љубав за њега једина религија, да професионални тенисер не сједи у “лотос положају” и говори ривалу “побиједи ме, волим те”, Имаз истиче да је поштовање према противнику основ свега.

“Ако Новак освоји Аустралијан опен не значи да ће се поново вратити на врх, али и ако буде елиминисан у четвртфиналу, не значи да више никад неће бити најбољи. Он је до сада тако размишљао, то се мијења сада”, рекао је Шпанац, који потпуно разумије и када Ђоковић у бијесу сломи рекет.

“Нисмо савршени, сви понекад радимо ствари које не желимо”, рекао је Имаз.

Новинар “Ел Мунда” причу је завршио констатацијом да га је Имаз на растанку грлио – 30 секунди.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *