субота, септембар 23, 2017
Насловна > НОВОСТИ > Теслин изум ХААРП – Да ли је то напредна технологија, која је злоупотребљена од стране моћника?

Теслин изум ХААРП – Да ли је то напредна технологија, која је злоупотребљена од стране моћника?

Сваки пут када се деси катастрофалан земљотрес који иза себе остави пустош, а у протеклом периоду били су на Хаитију, у Чилеу и такође у Јапану, провуче се теза, да су за то криви Американци, за које се верује да поседују изум Николе Тесле, чију комерцијализацију је генијални научник хтео да спречи баш због оваквих злоупотреба. Наводно, у питању је тајна справа ХААРП, коју америчка влада користи, како би рушила непослушне владе и конкурентске економије. Да ли је у питању мит, теорија завере или чињеница?

Када је почетком 2010. године Хаити задесио снажан земљотрес, у коме је око 100.000 људи изгубило живот, венецуеланска телевизија је пренела наводне извештаје руских подморница, у којима се тврдило да је за ову катастрофу криво америчко експериментисање са ХААРП-ом.

Двојац из Дискаверијеве емисије „Митбастерс“, посветио је једну епизоду причи о усавршеној Теслиној машини, тежој мање од три килограма, али толико моћној да може да изазове озбиљне потресе.

Никола Тесла је тврдио да је изумео направу, коју је током првог експеримента причврстио за гвожђе у великој згради. Укључио ју је и тражио фреквенцију осцилације, која би резоновала са челичном структуром. После неког времена је пронашао праву фреквенцију и цела зграда је почела озбиљно да се тресе. Убрзо је морао да чекићем уништи справу, како би се зауставио потрес. Станари зграде су панично побегли, а појавили су се полиција и ватрогасци.

„Митбастерси“ су покушали да установе, да ли је реч о још једној урбаној легенди. Пошто су направили две сличне справе, које се нису показале ефикасним, пронашли су научника који је направио реплику Теслиног изума. Справу тешку 2,5 килограма испробали су на масивном челичном мосту. Пошто су коначно пронашли праву фреквенцију, која је резоновала са структуром моста, на мосту је све почело да се тресе. Ипак, причу о ХААРП-у су одбацили, јер справа ипак није изазвала земљотрес.

А шта је тачно ХААРП? Програм активног ауроралног истраживања високе фреквенције, односно „High Frequency Active Auroral Research Program“ , према теорији завере, тајни је пројекат америчке владе и разлог због којег данас имамо учесталу појаву земљотреса велике снаге. Мит или не, али свако мало стигну и приче о необичним небеским феноменима, који претходе земљотресима. Уочене боје на небу, узроковане су наводно електромагнетским поремећајем, који се спушта из јоносфере.

ХААРП-ом је наводно могуће слати реку радиоенергије високе фреквенције у Земљину јоносферу. Огроман прилив енергије у јоносфери ствара вибрације, које се усмерују према Земљиној површини. Где год да ова бујица вибрације стигне, стварају се екстремни таласи ниске фреквенције, који путују испод Земљине површине. Уз помоћ ове методе ХААРП може узроковати потресе, а Тесла је својевремено тврдио да би могао преполовити и Земљину куглу напола.

тесла н.

ХААРП-ом се, према овој теорији, могу изазвати и снажне олује, загревати земља, вода и ваздух, па чак и мењати ниво атмосферског притиска у горњем делу атмосфере. Осим тога ХААРП технологија, наводно, може да сруши све електронске уређаје у подручју и побије сва жива бића, не оштећујући ниједну зграду.

Заговорници ове теорије тврде, да је ХААРП једна од најбоље чуваних тајни на свету, којом се подмукло утиче на време и изазивају потреси.

Америчка научница Лорен Морет, већ годинама упозорава на различите облике технологије, укључујући и ХААРП, уз помоћ којих жели да се смањи број становника на планети, пре свега изазивајући наоко природне катастрофе. Погледајте део интервјуа у којем тврди да је низом потреса у Јапану намерно изазвана нуклеарна катастрофа.

Читајте и:

„Шта је ХААРП?“

„ХААРП у акцији – поплава у Србији“

„Теслин изум крив за земљотрес у Јапану“

„Србија колатерална штета игре моћника“

„ХААРП – ко управља временом“

 

Извор: Vesti online

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *