петак, август 18, 2017
Насловна > НОВОСТИ > СТЕВАН ЛУТОВАЦ НА ФЕСТИВАЛУ УМЕТНОСТИ ,,ДЕВ9Т“

СТЕВАН ЛУТОВАЦ НА ФЕСТИВАЛУ УМЕТНОСТИ ,,ДЕВ9Т“

Мултимедијални уметник (глумац,  сликар,  режисер)  Стеван Лутовац представиће се београдској публици  на фестивалу уметности ,,ДЕВ9Т“ који се ове године одржава под темом ,,Светлост и сенке“

На групној изложби  фестивала   биће  изложене слике  из циклуса  ,,Квантна физика у сликарству“, које је Стеван стварао у комбинованој техници, његове слике  представљају синтезу науке и уметности.

Фестивал ,,ДЕВ9Т“  има за циљ да обједини све врсте уметности и окупи слободне,  креативне умове на једном месту.  Фестивал ће се одржати  од 9 до 17 јуна 2017. године на Старој Циглани у Београду.

Стеван се београдској публици представио  и током маја месеца на фестивалу ,,МИксер Хоусе“ на изложби  ,,Блек Бокс-пад у будућност“,  где је публика могла да види мултимедијално дело-алтернативни филм ,,Уљез-интерлопер“, чији је Стеван један од аутора заједно са његовим колегама са докторских уметничких студија .

У априлу месецу Стеван је учествовао на фестивалу уметности  на XВИ ,,Белграде арт схоњ“,  где је публика има прилику да види слике ( поинтилистички пејзажи ) и филмове овог младог уметника.

Стеван Лутовац дипломирао је на академији ликовних уметности  у Требињу , тренутно је на првој години докторских уметничких интердисциплинарних студија Универзитета уметности у Београду, смер Вишемедијска умјетност.

Стеван живи и ствара у Београду.

Фото: ,,Леш животиње за ручак“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *