субота, септембар 23, 2017
Насловна > НОВОСТИ > Срећна Нова 2016. година! Ево како је ваша подршка помогла сиромашним српским породицама

Срећна Нова 2016. година! Ево како је ваша подршка помогла сиромашним српским породицама

Браћо и сестре – Захваљујући вашој подршци успешно је завршен још један хуманитарни пројекат наше организације. Током божићњих и новогодишњих празника ваше мало донело је велику радост сиротим српски породицама!

Испоруком помоћи породилишту у Косовској Митровици и донацијом за обнову цркве Светог Илије у Подујеву, на Космету, као и донацијом породици Богавац у Подгорици, с поносом можемо да објавимо да је наша празнична акција „Помозимо српским породицама“ успешно окончана!

image
https://28jun.org

Породилиште је добило 4 нова клима уређаја, спаваћице за породиље, пелене за бебе, и други санитетски материјал. СПЦ у Епархији Рашко-призренској је предата новчана донација за поправку цркве у Подујеву, коју су Шиптари уништили у погрому 2004. Наши регионални партнери Систем вредности, отпутовали су из Београда на Космет да испоруче донације. У Црној Гори, наш сарадник, Владислав Дајковић, који је пре 2 недеље претрпео озбиљне повреде у политички-мотивисаном физичком нападу, предао је помоћ наше организације породици Богавац у Подгорици, у виду угаоне гарнитуре, кревета, гардеробе, хране и другог.

Овим акцијама помоћи завшен је наш пројекат помоћи Космету, који је почео у октобру прошле године, сакупљањем помоћи за Оца Нектарија Серфеса и његов Фонд за помоћ манастиру Дечани. Овом последњом испоруком на Косову, такође је комплетиран и празнични пројекат „Помозимо српским породицама“, који је укључивао помоћ српским породицама у Србији, Републици Српској, Српској Крајини у Хрватској, Црној Гори, и коначно, Косову и Метохији.

У наредних неколико недеља 28. Јун ће разрадити детаље за следећи велики пројекат, сличан онима које смо радили раније. Надамо се да ћемо до лета 2016. успети да сакупимо довољно материјалне и новчане помоћи за 1000 најугроженијих српских породица широм Балкана. Овај пројекат је спонтан одговор на све позиве за помоћ које смо добили током празника директно од угрожених породица, њихових пријатеља или активиста 28. Јун-а са терена. За само 44 цента дневно, као редовни месечни донатори, можете пуно помоћи једној српској породици која живи у нехуманим условима. Месечни донатори добијају чланску карту организације, наруквицу са нашим симболом и месечни извештај о томе где су и како ваши прилози помогли да наша угрожена браћа боље и здравије живе: хттпс://28јун.орг/#мемберсхип

Свима од срца захваљујемо за досадашњој подршци, било у прилозима, дељењем наших линкова и кампања, волонтирање или за потписивање #НоКосовоУнесцо петиције. У свему овоме ми без вас не бисмо успели! 28. Јун смо сви ми заједно!

Благословени били и срећна вам Нова 2016. година!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *