петак, август 18, 2017
Насловна > НОВОСТИ > Рецесија ће тек узети свој данак

Рецесија ће тек узети свој данак

Цене производа широке потрошње и великог броја услуга су скочиле ка небу, а буџет Србије и укупна економија је у огромним проблемима. ММФ је кренуо на посао, као и бројне међународне финансијске организације које су поплавиле нашу земљу раличитим понудама кредита. Наравно, наша Влада их врло рада прихвата. Ово је идеална прилика за њих да нас докрајче. У овом тренутку представљамо идеално “тржиште“ за широки распон кредита, који ће за директну последицу имати још већи број сиромашних. ММФ стално намеће строге мере и почео је да врши притисак.

Грађани Србије реагују бурно о илузији да ће нам бити боље као врећи без дна, па је питање дана када ће бес и љутња успаваних грађана постати видљивија и присутнија. Мислим да ће се то ускоро десити. Како сиромаштво буде расло, љутња ће се постепено појачавати. Чињеница је да ботага класа ради против сиромашних. Када се то догоди у земљи која је у овом тренутку економски окупирана са свих страна, последице могу бити катастрофалне. Економија у паду узима свој данак па су многи пали у редове сиромашних, као и незапослених чији ће број бити све већи.. Економска политика одмах мора да промени све своје приоритете и активности јер наша економија се налази у сред рецесије!

Влада Србије дефинитивно избегава све ово, али ускоро ће бити присиљена да се озбиљно осврне на последице свих одлука којe су донeсене у последње време. Наш режим никако неће моћи да занемари улогу у којој је била. Чињеница је да ће све режимске одлуке имати последице на све будуће генерације и то врло негативне, јер када се дође у ситуацију да се не могу отплаћивати дугови и камате, режим неће више моћи да одуговлачи осим да прогласи банкрот или ће то ММФ учинити уместо њих, јер смо њихови највећи дужници.

Мере економске политике о којима се говори су јасан показатељ да “прича“ већ постаје престара. Морају је некако учинити савременијом, па се пласирају разне друге теме како би се скренула пажњу са централних дешавања. На првом месту, продаја “Телекома“ и осталих ресурса који су профитабилни. Најављену продају “Телекома“ називам најбруталнијим економским злочином и за то постоји много аргумената. Ако овај режим ради у интересу свих грађана и заступају интересе свих, из ког разлога се крије како ће приватизовати “Телеком“?! Такође, ако имају аргументе нека их јавно изнесу!

Режим дефинитивно нема жељу да се суочи са реалношћу нити да бар покуша да решава дубље присутне проблеме, јер чини се да сву иронију наших дешавања пролазимо кроз трауматичну политичку збрку и обично се такве ситуације завршавају са вођом којем много тога недостаје.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *