понедељак, септембар 25, 2017
Насловна > НОВОСТИ > Претплата за РТС

Претплата за РТС

Поштовани и драги читаоци, грађани Републике Србије,

Јавио ми се јутрос један пријатељ из Србије, који није желео да се експонира у јавности већ само да ми укаже на један проблем. Представио се као Друг Кондор. Испричао ми је следеће: Премијер Србије Александар Вучић је изјавио да претплата за РТС неће бити већа од 150 динара, као и то да ће из буџета бити уплаћене 4 милијарде динара, да би РТС и РТВ наставили да постоје.

Хајде нешто да рашчистимо. Таман смо се обрадовали оном БЕДНОМ повећању плата и пензија (прво нам је све то срезао 10%, а онда повећао 1 – 4 %), зинула је ала која ће нам то мало муке отети из руке!

Тада је Вучић изјавио: „Онај ко је примао 20 хиљада динара, од јануара следеће године примаће 20 250 динара“. Драги сви, који ћете примати тих додатних муком стечених 250 динара, мораћете за претплату да одвојите 150 динара, па ће Вам остати 100 динара у џепу више.

И не бојте се! Зинуће још нека ала, која ће Вам отети и тих бедних сто динара!

Зашто, молим Вас лепо, одвајати 4 милијарде динара за две БЕЗВРЕДНЕ телевизије? Шта нам то ново емитују? Репризирају стотину пута исте домаће серије! Сваке године имамо БОЉИ ЖИВОТ, СРЕЋНЕ ЉУДЕ, ОТПИСАНЕ. Докле, док сви не полудимо од тог бољег живота и не постанемо стварно отписани од разума?!

Ја волим документарне филмове, просто сам луд за документарцима! На РТС – у сам имао прилике да видим да се једна те иста документарна емисија репризира (бројао сам) чак шест пута! Па, зар мислите да су Ваши гледаоци ретардирани?!

А  филмски и серијски програми су СМЕЋЕ! Има толико одличних филмова, и домаћих и страних, које овај народ напаћени никада није видео! За сваки празник врте се мега – глупи филмови о Деда Мразу, САМ У КУЋИ – јесте леп филм, али оладите мало од њега, мајку му! – и сличне глупости које су и деци досадне за гледање.

Даље, Друг Кондор ме подсећа на нешто јако битно! А то је – незапосленост у Србији. Вучић каже да 150 динара није много. Дакле, повећао нам је плате и пензије (УРАААА!), да би нам то мало муке извукао на цевчицу! А шта ћемо са толиким домаћицама, незапосленим људима, који једва преживљавају у овој РАЈСКОЈ земљи? Истина, 150 динара не звучи много – али узмимо у обзир једну породицу у којој су муж и жена незапослени (а таквих је … колико? 30%) – како они да плаћају 150 динара на месечном нивоу – кад за тих 150 динара могу да купе 10 – 15 векни хлеба?

Ако је ПРОПАЛОМ РТС – у и РТВ – у мало 4 милијарде динара из буџета, слободно нека се угасе! Ионако на њима нема ништа паметно!

Вучићу, зар су грађани криви за гашење ТАНЈУГ – а? Срамота, тако нешто изјавити!

Жеља Друга Кондора је била да јавно позове све људе да не плаћају претплату, да не дају ни динара за њу! Ако је мало 4 милијарде из буџета, нека се ПРОПАЛЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ угасе, а не нама да се пењу на грбачу, нама који издржавамо породице, школујемо децу и живимо поштено од свог рада и хлеба који зарадимо својим рукама!

Када су гасили дивни ТАНЈУГ, нека угасе и ПРОПАЛИ РТС!

Најсрдачније Вас поздравља

(изнервирани) Друг Краснов!

One thought on “Претплата за РТС

  1. Zaboravio sam još jednu stvar da dodam: Oglobiće nas sa 150 dinara sad, ali će kroz par meseci promeniti ploču (kao i do sada što su radili), pa će pretplata rasti. I za kratko vreme ponovo će biti DAJ 500 ZA PRETPLATU ILI TUŽBA!
    Zato pamet u glavu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *