уторак, август 22, 2017
Насловна > ПРЕНОСИМО > Отворено писмо предсједнику СО Беране: Киковић и Мандић су злоупотријебили козаке и Русију

Отворено писмо предсједнику СО Беране: Киковић и Мандић су злоупотријебили козаке и Русију

Пише: Роберт Жижић *(аутор је високи официр Козачке војске Руске федерације)

Господине Киковићу,
пошто смо нас двојица завршили дискусију на тему о сличности четничког војводе Павла Ђуришића и ,,војводе“ Андрије Мандића, http://anti-censura.com/slicnosti-cetnickih-vojvoda-pavla-djurisica-i-andrije-mandica/није фер да ме прозивате јавно са питањем: „Ко сам ја да вријеђам велике људе?!“ Очигледно сте ствари погрешно протумачили. А овај Ваш гест могу сматрати и тумачити као Ваш витешки манир, па сам у обавези да Вам одговорим: „Велике људе не вријеђам, али сам стрептомицин за фукару!“

Киковић и Мандић

Господине Киковићу, чуо сам да људи кажу: „Када мали човјек угази у говно, мисли да је порастао“. Још ако том мученику неко каже да је паметан, да би му се додворио зато што је на високом друштвеном положају, а овај несретник му у то и поверује, онда је он већ озбиљан пацијент… Таквих је данас на сваком ћошку, просто је свуда набујао шљам. Зато нам је држава права психијатријска установа – тотална лудница.

Ви сте господине Киковићу едукован човјек, професор сте историје, већ задње три године налазите се на високом положају обављајући функцију Председника Скупштине Општине Беране, осим тога уредник сте беранског часописа „Глас Холмије„, књижевник сте и професионално се бавите политиком, активиста сте и високи функционер „Нове српске демократије“, често сте у друштву раме уз раме са Високопреосвећеним Владиком Јоаникијем, а стизали сте чак и до Белог двора у Београду, гдје сте виђени на пријему код престолонаследника Карађорђевића. Игром случаја живите у Васојевићима, племену које је било познато као Четнички крај, за вријеме Другог свјетског рата и по Гвозденом пуку четничког Војводе Павла Ђуришића.

С обзиром да сте историчар, од Вас би се очекивало да по било ком питању не будете пристрасни, када се исписују странице наше историје.

Зато Вас питам, откуд Вам право да фалисифијујете податке о неким историјским личностима уносећи уз све то своја лична осјећања? Ви износите лицемјерно и нетачно неке историјске чињенице и на тај начин фалширате историју, вођени благодатима политичког амбијента у коме се башкарите, све у корист добијања политичких поена за Вашег политичког лидера, познатијег као Гарави Војвода ДПС-а, кум Мила Ђукановића и Вожд ДФ банде – Андрију Мандића.

Тим недопустивим поступком сами себи сте пресудили и себи трасирали пут тамо гдје Вам је мјесто са осталим маргиналцима у истом кошу са Вашим суграђанином и колегом, беранцем „савременим црногорским (х)историчарем“ Шербом Растодером, гдје једино међусобно можете бити један другом пандам.
Декларисани сте, да сте прљав играч Вашег шефа, највећег политичког конвертита, који је себе наметнуо за лидера српске опозиције у Црној Гори, захваљујући подршци CIA, чији је шпијун одавно, још од времена када га је заврбовала некадашња америчка администраторка Лиза Меклејн, по тврдњама тадашњег замјеника министра Савезног МУП-у СР Југославије Душка Секулића.

Господине Киковићу, скоро сте 06. априла 2017. у дневном листу „Дан“ промовисали 32. број часописа „Глас Холмије“ чији сте уредник, под насловом: „Чувар језика, писма и традиције“. Питам Вас, ако сте стварно борац против конвертитства, као што за себе изјављујете и ако сте искрени, пожртвовани и вјерујете у оно што радите, зашто нијесте објавили наслов: „Андрија Мандић гробар Српског језика и Ћирилице“?! Да ли је разлог што не знате или што имате политичку деменцију ? Подсетићу Вас да је Ваш лидер, познатији и као Жабац из Загорича, сахранио између осталог Српски језик и Ћирилицу заједно са тадашњим премијером Владе Црне Горе, Игорем Лукшићем.
Захваљујући његовој отровној политици коју Ви слиједите, сахрањени су осим Српског језика и сви Срби у Црној Гори и то живи, у моменту када је Ваш Гарави Војвода пристао и припомогао, цитирам како Шуковић каже: „да по законски прописаној процедури омогући демократски референдум, на коме се Црна Гора ни од кога није отцијепила (од СР Југославије), него је само обновила своју државност. Андрија Мандић је на „демократском референдуму“ омогућио да по закону прописаној процедури само могу гласати грађани, а не држављани Црне Горе, а знао је да милион Црногораца живи у Београду. После те издаје, отишао је на прославу независности Црне Горе, за коју је заслужан, заједно са члановима Владе Црне Горе, на америчком ратном разарачу, који је био усидрен у Боки. Такође по изјавама Душка Секулића, лично је ишао у Албанију и учествовао у пребацивању агената CIA у Голубовима, по чијем налогу је објавио штрајк глађу, када је Влада Црне Горе признала независност Косова, како би боље исконтролисао најекстремније српско гласачко тијело у Црној Гори и над њим успоставио трајну контролу, наметнувши се као нови српски лидер мученик, демо(н)крата , скројен по мјерама запада.

Написали сте књигу: „Српски народ у Црној Гори кроз вјекове“, коју често промовишете и коју сте скоро поклонили Принцу Карађорђевићу, када сте били код њега на пријему у Белом двору. Нисам имао прилику да дођем до Ваше књиге, да је прочитам, али мислим да сте је пристрасно писали величајући Васојевиће над осталим племенима у Црној Гори, по принципу: Ја ћу Тебе Војводо, а Ти мене Сердаре! Чуо сам да се у књизи описује крвна веза Васојевића и Карађорђевића и да наводно у њој наводите релевантне чињенице из историографске културе, гдје тврдите да су Карађорђевићи поријеклом из Васојевића. Истина је да Карађорђева мајка потиче из села Краље код Андријевице, али ако узмемо у обзир да се у Црној Гори само копилад представљају по ујчевини, онда Ваша тврдња није тачна, јер Карађорђевићи нијесу копиљани. Зато је овдје једина срећа, што Принц Престолонаследник не зна Српски, па неће знати да прочита какве сте небулозе написали у тој књизи. Наиме, Карађорђевићи су Ровчани, а не Васојевићи. Поријеклом су из Ровачког села Вишње, поред Вељег Дубоког, од Војводе Трипка Гуришића, који је надимак Гуриш добио зато што је био мало погурен, па су га звали и Гуришић. Поријеклом је био од Српске властеле Војиновића из Метохије од родоначелника Војводе Војина, који је под својом управом држао данашњи Вучитрн и северне дијелове Албаније, још од времена Душановог царства, на чијем је двору био и присутан. Из тог разлога се чак злонамјерно покушала протурити лаж у скорашњој емисији „Жива истина“, када је Војислав Шешељ гостовао код Шуковића, који је тврдио да је Карађорђе поријеклом Албанац, од племена Климената, што је такође небулоза, а што Шешељ није знао да демантује, јер је истина да је Карађорђева пра постојбина од Српске властеле Војиновића из Метохије. Приликом похаре Манастира Мораче од Турака, калуђери су се пожалили Војводи Трипку Гуришу, који се тада са синовима завјетовао да ће осветити манастир и казнити Турке. Тако је и урадио. Пошто је испунио обећање, ради одмазде, морао је са синовима да напусти своје огњиште, на којем је остала његова ћерка Жижа, која је прамајка мога братства Жижића, а која се удала за Илију Домазетовића, који се са Чева склонио у Ровца због крвне освете. Жижа му је родила седам синова, па су Ровчани прозвали дјецу по мајци Жижићи, да се не би чуло на Чеву да Илија има мушких глава, па су им тако чували дјецу од крвне освете. За кратак период се на једној дивљој крушци кажу вјешало двадесет и шест џефердара, што су носили Жижини синови и унуци за вријеме њенога живота.
Из Роваца Војвода Трипко Гуриш одлази у Куче, тачније у Дољане код Подгорице, гдје борави један период, па се због невалидности података у неким Карађорђевим биографијама и Кучи рођакају са Карађорђевићима. Из Куча одлазе у Васојевиће, гдје се један син Војводе Трипка настањује. Он је родоначелник данашњег братства Бубања. Неко ко се од Бубања потурчио, је родоначелник данашњег братства Шаботића, чији је изданак један од данашњих најугледнијих и најотменијих Срба у Црној Гори, др Смајо Шаботић. Други син Војводе Трипка Гуриша одлази за Шумадију и тамо се настањује, а од њега су Карађорђевићи. Жижићи се настањују из Роваца у Дробњак, пошто су тамошњи турски пашалук на сабљу добили и чак одолијевају притисцима Дробњака да узму дробњачку славу Светог Ђорђа, него задржавају чевску славу Светог Арханђела Михаила. У Карађорђевим биографијама се помиње да је за вријеме устанка у Србији одржавао контакте са Црном Гором највише преко Дробњака, вјероватно захваљујући рођачкој линији. Ове податке Вам је лако провјерити. Ово се зна и данас препричава по свим Ровачким, Морачким и Дробњачким катунима. У Васојевићима такође за ово знају и Бубање и Шаботићи, чак би Вам о свему овом мој рођак др Смајо Шаботић могао одржати један историјски час и још би Вам детаљније, подробније и боље могао одржати предавање од мене, ако Ви то желите.
Господине Киковићу, осим овога што сам до сада аргументовано изложио, гдје се види Ваше елементарно незнање и лична пристрасност, која не доличи ни трећеразредном лаику, а камо ли озбиљном историчару, усуђујући се да пишете књиге, има још једна ствар везана за Вас, коју ћу изнијети и аргументовати.
Одговорно тврдим да сте прошле године, тачније 03. јуна 2016. године на дрзак и безобразан начин, извели још једну превару, гдје сте се безочно огријешили од ваше Васојевиће, а гдје сам лично присуствовао и био свједок, а уједно и жртва ваше отровне и бескрупулозне политике „Нове српске демократије“, све у циљу стицања политичких поена, Вама и Вашем политичком лидеру антисрбину и непоменику Андрији Мандићу.Наведеног дана у СО Беране у званичној посјети (http://berane.me/predstavnici-kozaka-inicirali-podizanje-spomenika-leksu-sajcicu/) сте примили делегацију састављену од: Козачке војске Руске Федерације и Ноћних вукова (који су њен огранак), као и замјеника Његове Екселенције руског амбасадора у Подгорици Сергеја Бубликова. У тој делегацији сам и ја био присутан у својству високог официра Козачке војске Руске Федерације. Сви Козаци и Ноћни вукови који су тог дана били са мном код Вас у званичној посјети били су Срби, рођени у Црној Гори, а самим тим и Црногорски држављани, осим Козачког генерала Виктора Заплатина и замјеника руског амбасадора Сергеја Бубликова, који су ту били једини Руси.
Наша мисија је била да посјетимо родно село Виницку, легендарног васојевићког јунака Козака, Александра Лекса Саичића, који је на мегдану у руско – јапанском рату, пред Руском царском војском посјекао главу јапанском самурају, као и православно гробље у Гусињу, гдје је сахрањено 26 руских Козака погинулих од шиптарских екстремиста на караули Језерце на Проклетијама, који су дошли после револуције у Русији и у тадашњој Краљевини СХС су постављени ту да буду граничари, као и спомен обиљежје у Андријевици Русима погинулим за вријеме Другог свјетског рата. Ни помена није било да ћемо имати званичну посјету СО Беране и да ћемо посјетити спомен обиљежје жртвама страдалим у Мурину од НАТО агресије.

По већ договореном сценарију који је био постигнут између вашег лидера и лажних и самозваних атамана и непалипушки Видаковића и Пејовића (инфилтрираних у нашим редовима од домаћих безбједоносних служби, што тада нијесмо знали), организован је пријем код Вас преко њиховог савјетника Жељка Чуровића, који је са Андријом Мандићем као „нокат и месо“. После кратке добродошлице у СО, наставили смо даље у Виницку гдје смо такође топло и срдачно дочекани уз богату трпезу, па затим у Андријевицу, Мурино и Гусиње.
Ваш удио у поменутој превари био је у томе што сте у одборима за наш дочек поставили своје људе из општинских одбора „Нове српске демократије“ и пустили причу као Руси долазе код Вас у Васојевиће. Народ који нас је видио у Козачким импозантним униформама, заједно са Ноћним вуковима, плакао је од среће. Приликом руковања, људи су нас грлили и притискати нас срдачно у братском загрљају на својим грудима уз повике „Здравствујте братја!“ То су били баш дирљиви моменти и за нас и за њих, али ми који смо били у униформама, осјећали смо се уједно превареним и као преваранти, не нашом вољом, зато што смо сви били Црногорски држављани, а не Руски, како је њима представљено. Васојевићима је било представљено да смо ми стигли као ослободиоци, једино нам је Путин хвалио на челу колоне.

Господине Киковићу, откуд Вам право, да име и поријекло васојевићког јунака Александра Лекса Саичића из Виницке, гробове 26 руских Козака, као и других страдалих Руса у вријеме Другог свјетског рата користите за добијање сопствених политичких поена, односно поена вашем Гаравом Војводи ДПС-а и „Новој српској демократији“?! Откуд вам право да отварате ране родитељима и породицама страдале дјеце и становника Мурино од НАТО алијансе у агресији 1999. године?! Можда ви мислите да свршеном послу мане нема! Ви сте добили орден – Наградни крст – за личне заслуге пред Централном козачком војском, али не оном Путиновом братском по Крсту и оружју, како сте представили јавности и како се самозвани и лажни атамани представљају, Већ од муслиманског атамана Налимова, који се финансира хазарским новцем из Лондона и који није у формацијској структури, главног Атамана, члана Думе и Путиновог савјетника Водолацког, гдје је Путин главнокомандујући. Већ је пандан регуларној Козачкој Војсци, како би се за рачун хазарских олигарха Путину и нашој православној браћи што ефикасније помрсили конци и изазвала смутња. Да ли сте свјесни господине Киковићу да сте управо Ви намјерно или ненамерно организовали припремну фазу и били дио неуспјелог сценарија у режији владајућег режима Мила Ђукановића и издајничке опозиције ДФ-а Андрије Мандића, по којем су требали да се жртвују козаци и да се увуче Русија у конфликт приликом октобарски парламентарних избора у Црној Гори?! Русију је требало искомпромитовати да води рат против Европе, желећи да униште европски систем вриједности и да се уз то окарактерише као терористичка држава која се мијеша у послове других држава. Циљ је био да црногорска власт ову антируску кампању, пуну измишљених информација, „прода“ америчком сенату, који би потом ратификовао протокол о уласку Црне Горе у НАТО. Играли су на ту антируску карту пред америчким естабилишментом, у чему су и успјели. Амерички сенатор Бен Кардин, један од највећих заговорника потписивања ратификације о уласку Црне Горе у НАТО алијансу казао је како ће: ,,чланство Црне Горе ојачати НАТО, америчку националну безбједност и послати снажну поруку Русији која покушава да окупира сусједе и мијења међународни поредак. Чланство Црне Горе имаће позитивне последице на цијелом континенту и послаће јасну поруку осталим аспирантима“.
Црногорска власт у спрези са издајничком опозицијом сакрила је истину од већине својих грађана сервирајући сопствени сценарио. По њиховом сценарију, како су то преносили медији, тобош је „ангажован одред Козака, који су били маска, како би се иза фолклорних униформи сакрили тајни агенти који су били убачени у Црну Гору и који су уз директну помоћ СПЦ јавно промовисани мјесецима, прије планираног крвопролића“. У наставку се каже: „Очигледно иста група Козака агената дошла је у Црну Гору пред октобарске изборе са јасним задатком припреме оружане промјене власти“. Концепцију им је пореметио онај дио о којем сведочи Козачки пуковник Славко Никић пред СЈТ у Београду, због чега је покренуто спровођење истраге због јавности, пред СЈТ Црне Горе, ради чега је скинут имунитет Мандићу и Кнежевићу и ради чега је невин затворен Мандићев возач Чађеновић који је небитан, док Мандић из необјашњивих разлога код тужиоца Станковића има протекцију и избјегава затвор, што је невјероватно за начин државне борбе против тероризма, ако се зна да после терористичких акција или покушаја тероризма у свим државама свијета слиједи „Сабља“.
На сву срећу, „фактор са стране“ (по тајном плану ДФ-а) није изазовао хаос и крвопролиће у Црној Гори, чија одговорност би се бацила на „Козаке – агенте“, чиме би Русија била увучена у конфликт. Амерички Сенат је потписао ратификације о уласку Црне Горе у НАТО алијансу. Тресла се гора, родио се миш. Господине Киковићу, са наше стране лажни атамани су раскринкани и наша формацијска структура је сада по вертикали и хијерархији онако како треба да буде, под Путиновом командом. Ми смо своју грешку исправили, а пред Вама је шта ћете Ви даље да радите. Ако сте частан човјек треба три пута да пљунуте на Гаравог Војводу, који више наличи на црног ђавола, исто као што је то у обреду на православном крштењу, када се онај који се крсти одриче од сатане, од његовог частвовања и његовог служења, да би се невино могао сјединити са Христом у срцу. Требате да се покајете за оно што сте урадили свјесно или несвјесно, вољно или невољно, да би вам Господ подарио Царство Божије и Божије правде и срце вам чисто саздао и обновио га у вама. Да преправите Вашу написану књигу са тачним подацима. Да све убудуће што радите, радите надахнути Духом Светим за Крст Часни, Српско отачаство и мајчицу Русију. Ако Ви то нећете онда водите добро рачуна шта ћете сјутра причати својој дјеци и унучадима. Јер вријеме је мајсторско решето. У том случају би Ваш избор био Гарави Војвода ДПС-а и за Вас би онда важила она Његошева: „Што се с црним ђаволом задоји обешта се њему довијека!“
Ипак сам сигуран да ћете се уразумити!
Бог посриједи нас! С хришћанским поздравом: Христос Воскресе!

Извор: Уједињене

Погледајте и

СЛИЧНОСТИ ЧЕТНИЧКИХ ВОЈВОДА: ПАВЛА ЂУРИШИЋА И АНДРИЈЕ МАНДИЋА

 

2 thoughts on “Отворено писмо предсједнику СО Беране: Киковић и Мандић су злоупотријебили козаке и Русију

  1. Viktor Zaplatin je zamjenik tog Nalimova. To je tacno. Ali je poenta u tome, sto je Nalimov parastruktura Glavnom atamanu Vodolackom, koji je clan Dume i savjetnik Putinu, koji je glavnokomandujući za sve formacijske strukture u Kozastvu Rusije, u cijoj se strukturi ne nalazi Nalimov, koga finansiraju hazari iz Londona.
    Ocigledno je da smo trebali da budemo projekat domacih bezbedonosnih sluzbi, pod samozvanim i laznim atamanima koji su njihov produkt i koji su u nase redove infiltrirani, sve u cilju diskreditacije kozastva u Crnoj Gori i uvlacenja Rusije u konflikt, zbog navodnog oktobarskog „drzavnog udara“.
    Da nijesmo blagovremeno sve otkrili, zahvaljujuci lažnoj srpskoj opoziciji u Crnoj Gori, pod komandom Garavog Vojvode DPS-a danas bi smo bili na stubu srama pred SJT i javnim mnjenjem CG, na pravdi Boga i mozda bi smo cekali presude za terorizam od po 40 godina zatvora. Tim udarcem bi se zbrisala i zadnja nada koja sa Istoka dolazi…
    Ali Bog je na nasoj strani, jer i on je Istočnik !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *