петак, август 18, 2017
Насловна > БЛОГ УРЕДНИКА > Отворено писмо познатима

Отворено писмо познатима

Драге српске звезде,

Ви што забављате своје сународнике, што доносите трофеје, представљате нашу земљу, ви што певате – уствари ви које наш народ воли и подржава вас, ослушнете ли некада мало боље своје земљаке, како би сте чули и нешто, поред  аплауза и песме, па и клицања вашег имена? Има ли „дубину“, оно ваше „Волим вас и без вас моја драга публико, мој успех и не постоји“ или се то тек  изговара из пристојности?

Међу, онима, који вам дају своју подршку, макар и само гледајући ваше наступе преко „малих екрана“ има породица, које су подстанари и то не у главном граду, већ у селима у кућама саграђеним и пре стотину година; неки немају ни струју, па оду код комшија, како би видели вас!

Како – тако, сви они помажу да успете, да дођете до славе и да како кажете, представите Србију у најбољем светлу. Помажете ли да сија и њихов дом или се проводите по свету? Да ли сте заборавили да представљање Србије свету, мора значити да се показује читава њена заједница? А наша Србијица има и гладне и децу без родитељског старања; има и Косово, па вишедетне породице и бескућнике; у Србији живе људи, који са сумом, коју не смем ни да поменем једва преживе месец, а живе и тешко болесни…

Како ви бринете о њима? Размислите ли, да ли је довољно, кад посаветујете српску омладину, да се бави спортом и храни здраво? Треба размислити пре ове реченице, да ли и колико деце у Србији има пара за тако нешто! Па зато, поштовани спортисти, учествујте у стварању бољег сутра, огласите се и покрените, можда би уз вашу помоћ деца могла имати бесплатне спортске активности.

Хоћете ли драги наши и ви на гласање? Брине ли вас, као грађане ове наше мале, али једине земље, ко ће одлучивати о нашим платама, пензијама, школама, болницама, пољопривреди, дечјим игралиштима…? Ако размислите добро о томе, дрзните се, посаветујте људе, знате и сами да поштују ваше речи, понашање, одлуке. Ви сте им узори, зато оправдајте то!

Тачно је поштоване звезде, са ког год неба да сјајите, да сте нам потребне – за забаву, и то чувено представљње осталим земљама, добро и то је за понос. Међутим, кад заспите сити, питате ли се ко је данас радио на пољу, ко у фабрици, продавници? Представљају ли ти људи Србију? Гласно кажем ДА! Огласите се и ви, обратите се народу, питајте шта је потребно, помозите, иначе нећете имати кога да представљате, јер ће нам се држава урушити, ако не почнемо сви, али сви да делујемо!

Ако већ кажете да сте део српскога рода, онда то и будите заједно са нама, који не сијамо звезданим сјајем, али оним људским, радничким и умним, свакако да!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *