недеља, август 20, 2017
Насловна > ПРЕНОСИМО > Отворено писмо Бакиру Изетбеговићу, члану Предсједништва БиХ и предсједнику СДА

Отворено писмо Бакиру Изетбеговићу, члану Предсједништва БиХ и предсједнику СДА

СРБСКИ НАРОДНИ ПОКРЕТ – ИЗБОР ЈЕ НАШ
В. Степе Степановића 62, 78 000 Бања Лука, Република Српска
Телефон/Факс: +387 (0)51 439 045, 065 492 529, www.plebiscitrs.org,  [email protected]

Господине Изетбеговићу, ако желите мир, политичку стабилност и економски напредак на Балкану, повуците прави потез. Појачајте иницијативу за војну неутралност БиХ и Србије, а можда и још неких држава.
Знамо да је НАТО агресивна војна сила, која служи за дисциплиновање непослушних влада, али и за остваривање политичких и економских циљева оне саможиве свјетске елите, коју народи и државе не занимају. Тако је НАТО снажна полуга за стварање неправедног свијета. Српски народ, а убијеђен сам, и бошњачки, не жели да у томе учествује. Искрен разговор српских и бошњачких политичара довео би до заједничког става. Тај став можда би најбоље осликавала наша порука од прије 10-ак година „Нећемо у НАТО, нећемо у рат“. Напомињемо и огроман финансијски трошак којег би БиХ имала у случају уласка у НАТО по питању замјене постојећег наоружања и војне опреме и прилагођавања НАТО стандардима.
Што се тиче региона, Загребу би најбоље одговарало да БиХ уђе у НАТО, а не и Србија. Будите сигурни да би то значајно омогућило да се стара тежња Загреба, да контролише Сарајево и Бањалуку, оствари и на неки начин створи велику Хрватску.
Уколико, не дај Боже, ипак се одлучите и кренете се залагати да БиХ уђе у НАТО, онда се може десити да српски политичари кажу „Жртвоваћу мир“ (почетак историјске реченице, која је увела БиХ у рат) да БиХ не иде у НАТО.

Бања Лука,
29.12.2016.​​

Предсједник Покрета
Дане Чанковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *