понедељак, септембар 25, 2017
Насловна > НОВОСТИ > НПСС: Министре Стефановићу да ли Вас лажно информишу или Ви доводите народ у заблуду?

НПСС: Министре Стефановићу да ли Вас лажно информишу или Ви доводите народ у заблуду?

НПСС: Министре Стефановићу да ли Вас лажно информишу или Ви доводите народ у заблуду?
Београд, септембар 2014. године – Након што је припадник нишког одреда Жандармерије Никица Ристић приведен као осумњичени за наношење тешких повреда, Независни полицијски синдикат Србије пита министра полиције Небојшу Стефановића да ли га је неко у овом случају погрешно информисао, или је он свесно довео народ у заблуду?
Подсетимо, жандарм Ристић је прво приведен, као осумњичени за смрт Ранка Панића (41) током протеста 2008. године, али је убрзо пуштен, да би му затим поново биле стављене лисице на руке, али за друго дело. Како је Ристићев адвокат Зора Добричанин-Никодијевић изјавила, њен клијент је осумњичен да је у вршењу службене дужности тешко повредио Панића који је преминуо после 17 дана.

Међутим, министар Стефановић је, непосредно након првог хапшења Ристића, брже боље изашао у медије изјавивши да је, после шест година пронађен човек за ког верује да је убио Ранка Панића и чак додао да је поносан што ништа о тој теми није “исцурило” у јавност.

Знајући да жандарм Ристић није осумњичен за кривично дело убиства, већ за наношење тешких телесних повреда, НПСС пита зашто је министар Стефановић одмах изашао у јавност износећи оптужбе за убиство на рачун Ристића.

“Морамо да питамо министра да ли је погрешно информисан о освом случају или је намерно изашао у јавност са информацијама и оптужбама које је изнео, свесно доводећи народ у заблуду? Да ли се овде ради о томе да се, преко изношења одређених информација у медијима, заправо врши својеврстан притисак на тужилаштво и судство? Можда је по среди заплашивање полицајаца у целини од стране политичара, на шта наводи чињеница да читав овај случај више личи на политички процес, него ли на прогесионално извршену истрагу?”, наводе из НПСС.

“Тражимо да се овом сучају приђе потпуно професионално, да се утврде све чињенице које су од кључне важности за процес и утврди истина, али без јавне осуде и медијског обележавања било кога пре него што је сама пресуда донета”, закључују из НПСС.

Инфо НПСС!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *