понедељак, септембар 25, 2017
Насловна > НОВОСТИ > НИКОЛА АЛЕКСИЋ: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ АТЕНТАТА НА РУСКИ ХУМАНИТАРНИ ЦЕНТАР У НИШУ

НИКОЛА АЛЕКСИЋ: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ АТЕНТАТА НА РУСКИ ХУМАНИТАРНИ ЦЕНТАР У НИШУ

Јуче, 22. маја о.г. око 19.00 часова, извршен је из заседе мучки атентат на делегацију Руског хуманитарног центра из Ниша на 4-5 километара од административне границе код Јариња.

На возило у коме су се налазила два руска официра и возач на одслужењу војног рока у ВС, из заседе је испаљено 280 метака калибра 7.62 при чему су убијени један руски официр и возач, војник ВС, док је други руски официр српске националности, херој са Кошара капетан Милош Васић, захваљујући панциру који је носио на себи, прошао само са лакшим повредама. Због доживљеног шока због погибије сапутника и лакше повреде, капетан Милош Васић је пребачен у болницу у Београд.

Возило у коме се налазила делегација Руског хуманитарног центра из Ниша се изврнуло и потпуно је разорено рафалном паљбом терориста.

Са лица места се тврди да су атентат извели припадници терористичке Албанске националне армије (АНА) који су по тој тврдњи прешли са територије Космета у Србију и извели гнусни злочин.

О злочину над руским држављанима обавештен је Кремљ и данас се очекује долазак руске војне делегације на лице места ради утврђивања позадине злочина.

Није искључено да су терористи очекивали баш то возило са делегацијом Руског хуманитарног центра из Ниша, што би онда указивало на дојаву терористима о кретању возила са руским официрима из наведеног центра, да би се на Руски хуманитарни центар у Нишу извршио додатни притисак за затварање, јер им држава Србија наводно није у могућности пружити безбедност.

Изнету сумњу додатно потврђује одсуство било какве вести о наведеном злочину албанских терориста на територији Србије у информативним средствима, како у поноћним вестима РТС, јавног информативног сервиса Србије, тако и у првим јутарњим вестима у 6.00 часова.

Председник
Никола Алексић, с.р.

One thought on “НИКОЛА АЛЕКСИЋ: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ АТЕНТАТА НА РУСКИ ХУМАНИТАРНИ ЦЕНТАР У НИШУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *