понедељак, септембар 25, 2017
Насловна > НОВОСТИ > (Не)откривени начини живљења са слободном (алтернативном) енергијом

(Не)откривени начини живљења са слободном (алтернативном) енергијом

У данашњем свету људи познају и користе разне врсте енергија, како би себи олакшали живот и обезбедили комфор. Међутим, није свака врста енергије исплатива, здрава, а ни неограничених могућности и трајања. О чему, заправо говорим? На пример, многима је познато, да залиха нафте неће бити вечно у природи; мало мање је познато, да је Никола Тесла изумео бежични пренос енергије и замислио да ће његов рад допринети томе, да цео свет користи ову благодат бесплатно… Дакле, ми користимо само неке врсте енергије, које су природом дате, али нам их скупо наплаћују!
Шта бисмо могли учинити, да се исцрпе још многе, боље могућности које не би штетиле средини, а које бисмо могли користити, без бојазни да ће нестати? Многи људи већ раде на томе и спроводе у дело овакве замисли, само што се о њима и њиховом раду слабо говори. Рецимо, прва еколошка соларна топлана, направљена у Србији и то у селу Бадњевци код Крагујевца. Овако нешто је осмислио научник Владимир Петровић, који је био, између осталог и професор Машинског факултета у Немачкој и каже, да је овакав изум јединствен у свету. Влада Србије није стала иза овог пројекта (већ познато?), него Енглеска која је финансирала ову конструкцију. О чему је заправо реч, како функционише овакав један изум и ко је радио на њему? Да бисте сазнали погледајте следећи видео:

Хајде да размотримо још неке добре примере изума, који би да су подржани од државе Србије, могли донети афирмацију изумитеља, могућност да се изуми развијају у правцу заштите животне средине и уштете енергије, али и нових радних места и прилику да још младих људи покажу своје знање! Зоран Радивојевић, иначе дизајнер аутомобила „Зораги“, већ дуже од деценију израђује ауто, који је потпуно ручно урађен, са веома модерном технологијом. Израђује по поруџбини и предвиђено је да се годишње произведе само 12 примерака, а сви ће бити уникати – фабрика сада има посла. Концепт, назван Зораги Е+, до 100 km/h убрзава за ракетне 2,3 секунде и биће вероватно, најбржи ауто на планети. Зоран каже, да би овај ауто могао радити и на електричну енергију. Најновији прототип се ради на основи BMW 850, где се електромотор увезује с бензинским V12 агрегатом…

Погледајте ВИДЕО

zoragi

 Осврнимо се на чињеницу, да је неопходно што више ширити информације о корисности, исплативости и еколошкој важности коришћења соларних плоча, приликом производње енергије за домаћинства, и разне институције. Многи кажу да је та инвестиција огромна, међутим, треба се прерачунати, поставити приоритете и ослонити се на неисцрпну енергију, која нам је Богом дата, а то је сунце. Такође, ако би била масовнија употреба, производ би био јефтинији, а инжињери би имали више посла, те унапређивали овакве системе. Дакле, поново имамо предлог, како побољшати стање са радним местима у Србији, па и шире.

Треба бити свестан и могућности одређеног подручја, што се тиче климатских кретања и природне енергије карактеристичне за то подручје. На пример, осим сунчеве енергије, можемо у одређеним ситуацијама, где је рентабилно, да користимо и снагу ветра. Што се тиче ветрова у Србији је то овако:

vetar

Често је реч о тражењу, нових, алтернативних врста енергија, које не загађују околину, а које ће нам пружити све што је потребно, како би савремени човек функционисао. Такво нешто већ постоји и свакако се о томе говори, а и раде бројна представљања, како би информација о слободној и бесплатној енергији стигла до што више људи. Једно такво показивање, одржано је од стране немачког научника Константина Мајла, који је говорио о технологији бежичног преноса енергије и о начинима истраживања, која би се обављала у будућности, уз напомену да је експеримент конципиран уз строго поштовање патената Николе Тесле.

tesla

Пуно је теорија о томе, зашто се данас не користи енергија са бежичним преносом, већ са много надземних каблова, а такође корисници пуно плаћају, како би могли имати све што је потребно за побољшање живота човека, као свесног бића. Многи кажу како је за вид бежичног скупљања и преноса енергије неопходно много улагања и да је економичније улагати у већ постојеће системе. А зашто се онда улаже у нуклеарну, атомску енергију, када би овај свет могао функционисати по природним законима и буде на корист човеку? Комплетну причу о бесплатној енергији, погледајте кликом на овај линк:

Конгрес о бесплатној енергији 2013.

Врло корисним стварима, везаним за енергију уопште, баве се научници и код нас и у свету. Један од њих је и Константин Мајл, који се бави теоријским проучавањем скаларних таласа (различито од електромагнетних), а како сам каже , мора се позабавити и њиховом практичном употребом. Тврди да би најзначајније биле две врсте практичне употребе ових таласа, које би нам побољшале квалитет живота, једна од њих је: бежични пренос енергије (важан како би смо неометано користили електромобиле, сензорне уређаје…). Веома пуно добрих и корисних тумачења и истраживања К. Мајла, као и предлога за побољшање многих ствари и послова, којима се служимо сада у 21. веку, можете погледати у следећем интервјуу:

Константин Мајл – Скаларни таласи (интервју, Милан Зарић)

Потребно је да, као људи, којима је дата свест и способност расуђивања, размислимо шта се догађа око нас, које могућности тренутно имамо, шта нам је дала природа и како то можемо, по начелима достојним човека спровести у дело вредно тренутка човечанства у коме се налазимо. Већ јасна чињеница, да се све претворило у „машинерију“ профита, нам никако не иде у прилог, него напротив говори о томе како радимо на сопственом уништењу (а не мора тако бити). Оно што је веома важно је то, да је неопходно користити већ изумљено, корисно, а сакривено, нпр. Теслиних изума, везаних за енергију је већ сасвим довољно, да бисмо могли живети веома квалитетно, без пуно константних плаћања; затим рађају се и нови научици, живе мађу нама, само ми то не примећујемо, као да нам није стало да идемо напред и оставимо потомцима чисту планету, као добро место за живот. Да ли је утопија апеловати на Владу Србије или неку другу? Шта нам преостаје, каква нас борба чека? Немојмо се само питати, већ преузмимо одговорност за себе и за будуће генерације, бар са средствима које имамо и оним што је у наслеђу остало. Морамо донети одлуку, да живимо боље, здравије и у складу са природним законима!

Погледајте још и:

Ханс Ленер – Централни осцилатори и свемирски квантни медијум ( интервју, Милан Зарић)

Погледајте и корисне проналаске господина Вељка Милковића,  академика Српске академије иновационих наука – кликните на слику или погледајте јутуб канал:


akademik-veljko

One thought on “(Не)откривени начини живљења са слободном (алтернативном) енергијом

  1. Одлична анализа и добри и трезвени пријеједлози…Тексту се,у основи нема шта додати ни одузети…Ипак,мислим да би требало направити историјски договор и са Хрватима,управо је неопходно,без обзира на болна искуства из прошлости.Узгред,нису увијек била таква,било је и складних периода у нашим односима,али памти се само новија,трагична историја…Они су такође притиснути глобализмом,укључујући ту и Римокатоличку цркву,која,бар јавно,критикује нагле глобалистичке појаве и пати због њих.
    Проблем ових простора је што сви народи имају агресивни,негирајући,умјесто афирмитивни национализам…Требало би најприје да највише волимо свој народ,а да би вољели морамо познавати,јер не може се вољети нешто што се,у бити ,не познаје: његову вјеру(и практиковати је),језик,обичаје,историју…Кад би то урадили дошли би до спознаје да ми нисмо живјели на неком пустом острву,без додира и утицаја са другима и да је готово немогуже“ишчупати“све наше из мора заједничког. А онда би се родила,ако не љубав,оно бар толеранција…Сасвим довољно да наставимо даље сигурнијим кораком…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *