недеља, август 20, 2017
Насловна > ПРЕНОСИМО > Лаж о руској кривици за растурање Југославије

Лаж о руској кривици за растурање Југославије

Пропагандни рат је један од најчешћих облика ратовања у данашње време. Он никад не престаје, посебно када је у питању ширење лажи о Србима и Русима. Најновија подвала из ЦИА-шких кухиња и Сорошевског свињског корита је прича како је Русија крива за разбијање Југославије.

Први који је почео ширити те небулозе био је режисер Љубиша Ристић, негдашња десна руке Мире Марковић који упркос томе никад није био на удару прозападних политичара и интелектулаца, другосрбијанског олоша, неваладиних агнетура… Можда зато што је баш Љубиша Ристић деведесетих отворио врата Србије за пошаст невладине организације.

Осим њега, гласно у одбрани те накарадне тезе устају и манијакални генерал Граховац човек који је више пута мењао своје национално опредјељење него босански муслимани, митоман који верује да је кључна фигура не само у распаду Југославије него и на геополитичкој позорници света.

Ту је још и доброћудни трол Веља Абрамовић, за којег тек треба утврдити има ли лоше намере или из њега говори делиријум?!

За крај, целу причу је недавно аминовао и сурогат матера, односно маћеха друге Србије и анти – српски аутошовиниста Латинка Перовић.

Ако је Русија растурала Југославију, да видимо како ју је Америка чувала:

1945. Америчке службе су преко тзв. „Пацовских канала“ спасиле бројне усташке злочинце и високе функционере НДХ, међу њима и Павелића.

Од 1945. до 1948. у операцијама „Гвардијан“ и „10. април“ америчке службе убациле су десетине усташких терориста у Југославију, који су починили бројне терористичке нападе.

18. августа 1948. године усвојена је Директива 20/1 Савјета за националну безбједност САД-а према којој треба разбити СССР, ЧССР и Југославију.

1950-тих ЦИА је развила широку мрежу агената у целој Југославији, део тих активности открио је агент ЦИА-е, католички свештеник Крунослав Драгановић када га је УДБА отела и довела у Југославију.

1968. године, тада гувернер Калифорније, а касније амерички председник Роналд Реган, својеручно је потписао прокламацију којом је дан 10. април прогласио хрватским даном независности, а то је исти дан када је настала НДХ.

1970. амерички председник Ричард Никсон је своју посету Југославији условио тиме да уз Београд посети и Загреб. За време пријема у Банским дворима (зграда хрватске владе у Загребу) Никсон је пред свима викнуо: „Живела Хрватска!“. Његова посета била је подстицај за „Хрватско прољеће“, масовне националистичке протесте против Срба и Југославије из 1971.

1972. НАТО је извео војну вежбу „Три птице“ ( „Тхрее бирдс“ „), сценарио за 21. век, која је замишљена као сукоб Бугарске и Велике Албаније. Занимљиво је да у том сценарију Југославија није постојала, а Косово је било отето Србији.

1973. Савјета за иностране односе САД-а усвојио је стратешки документ „Пројекат 80-тих“ који је имао низ мера за дезинтеграцију Југославије.

1977. изашла је дјечија игра „Битка за Загреб“ ( „Тхе Баттлес фор Загреб“) у њујоршкој фирми за публиковање симулација (Симулатионс Публицатионс Инц., Нев Иорк). Сценарио за игру направљен је према проценама часописа „Стратеги & тацтицс магазине“, а прорачуни су преузети из анализа америчке војске. У тој игри се предвиђа сецесија Хрватске и грађански рат у Југославији.

1977. На састанку групе „Билдеберг“ расправљало се о растурању Југославије, тема је била „Шта после Тита?“.

1978. Збигњев Бжежински је у упасала говорио томе како Југославију треба распарчати на више државица.

2. септембра 1982. усвојена је Директива 54 Савјета за националну безбједност САД-а која је доњела низ нових мера за разбијање Југославије.

1986. амерички председник Роналд Реган окитио је Медаљом острва Елис за америчке заслуге Мату Мештровића, вођу усташке емиграције.

1989. амерички сенат донео је резолуцију број 169 којом се од Југославије тражи да престане са кршењем људских права. Занимљиво да никад пре тога САД нису доносиле таве резолуције, кршење људски права није им сметало када је Титов режим после рата стрељао десетине хиљада Срба, када је затварао хиљаде Срба на Голи оток, него баш те 1989. када су људска права била на најбољем нивоу од настанка друге Југославије. Познато је, да када Америка жели изазвати хаос и рат у некој земљи, прво је оптужи да крши људска права и да је власт у њој недемократска.

17.октобра 1990. одиграна је међународна фудбалска утакмица између репрезентације Хрватске и САД-а. Била је то прва утакмица Хрватске репрезентације иако тада Хрватска није постојала као држава, нити је имала фудбалски савез. Утакмица је одиграна у склопу националистичке прославе враћања споменика бану Јосипу Јелачићу, а покровитељ догађаја био је Фрањо Туђман.

18. октобра 1990. ЦИА је издала тајни документ који је просљеђен уредницима америчких медија. Документ је створио оквир унутар којег амерички медији треба гледати на догађаје у Југославији, „предвиђао“ је рат и распад Југославије, а као кривци су наравно означени искључиво Срби и „великосрпска политика“.

Још од 1945. Америка је радила на растурању Југославије која је и формирања у циљу спречавању руског утицаја на Балкан. У првој фази, Југославија је подржана да би се српска фактор помешао и разблажио са неколико милиона католика, Хрвата и Словенаца у истој држави. На тај начин, Русија је изгубила поузданог савезника на Балкану, јер су насупрот Србима на које су Руси могли рачунати, Хрвати и Словенци били само реметилачки фактор и средство манипулације запада, Лондона, Вашингтона, Берлина и Ватикана.

У другој фази Југославија је потпуно растурена, на штету Срба. Србији су отети не само они крајеви који нису били насељени Србима (Словенија, Истра, Загорје…), а које је победничка српска војска ослободила у два рата, него и вјековне српске земље настањене Србима (Крајиана, Далмација, Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Црна Гора). У очима запада, Срби су гледано кроз елементе дугог трајања непоправљиви руски савезник, због своје православне вере, славенског поријекла, историјског савезништва са Русијом, херојске и слободарске традиције, култа части и оданости. Зато Србија, колико год мала била, за запад је „Велика Србија“.

У сателитске државице настале распадом Југославије, доведени су марионетски режими, читаво подручје од Вардара до Триглава је опљачкано, осиромашено, понижена, сви ресурси, банке, корпорације су у рукама западњака. Уништена је домаћа производња и тржишта бивших југословенских република су преплављена производима са запада. Онај ко је направио колонију од Југославије, тај је крив за њено растурање, а то није Русија, него запад предвођен Америком!

2015. бивши агент ЦИА-е Роберт Беар проговорио је о активностима које је ЦИА проводила на растурању Југославије: подмићивање политичара и уредника медија, распиривање мржње, демонизација Срба… Према његовом признању ЦИА је на све то потрошила милионе, а за америчке службе су радили и Стјепан Месић, Фрањо Туђман, Алија Изетбеговић. На суђењима у Хагу открило се да су Анте Готовина, Момчило Перишић, Јовица Станишић … такође били заврбовани од стране ЦИА-е.

Наравно да су Срби једини народ са државотворном традицијом и капацитетом означени као кривци, прво за стварање Југославије, а онда за растурање Југославије. Тако је српски кривица лаж која се стално форсира са запада, шта год да се на Балкану деси. Освајање Русије почиње освајањем Балкана. Освајање Балкана почиње покоравањем Срба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *