уторак, август 22, 2017
Насловна > НОВОСТИ > КРИМИНАЛНИ АКТ СВЕШТЕНИКА И ЦРКВЕНОГ ОДБОРА ПРЕМА ЗАКОНУ ДРЖАВЕ ЈУЖНЕ АФРИКЕ

КРИМИНАЛНИ АКТ СВЕШТЕНИКА И ЦРКВЕНОГ ОДБОРА ПРЕМА ЗАКОНУ ДРЖАВЕ ЈУЖНЕ АФРИКЕ

Готово свакодневно смо упознати радом и начином на који свештеник Исајло и његов одбор који броји 4 члана ,,ради“ и уједно игнорише све законе Јужне Африке, било да се ради о запосленим људима или начином коришћења црквеног имања. Има већ дуже време како свештеник Исајло води случај са овдашњим човеком кога је избацио након 4, 5 година рада са црквеног имања. Но том проблему се не излази у сусрет, већ се константно игнорише. Суд је донео пресуду којом обавезује попа Исајла да има платити одштету оштећеном и обесправљеном раднику који је годинама предано и посвећено радио на нашем црквеном имању. Поп Исајло не само да се није појављивао на заказаним суђењима, већ успешно избегава плаћање одштете већ скоро годину дана. Не памти се овакав игнорантски чин према Закону државе ЈАР у којој живимо, који прети да озбиљно укаља углед српској заједници и Цркви и нанесе штету са несагледивим последицама….

JOHANNESBURG NOTICE – PREUZMI DOKUMENT

Ево сада опет од прошле године Новембра месеца свештеник Исајло је обавештен од државних институција града Јоханезбурга да приведе крају илегално коришћење црквеног имања у пословне сврхе, но он то опет игнорише (уз овај извештај је закачен званични Notice City of Johannesburg). Прошла су два месеца од истека рока који су градске власти Јоханесбурга поставиле попу Исајлу и Црквеном одбору. Sunninghill Community су такође покушали да контактирају “менаџмент” цркве и упозоре их и умоле да се приклоне прописима и Законима Јужне Африке али потпуно безуспешно, на њихово непријатно изненађење. Попу је изгледа једино стало да тренутно има противзаконити приход, а ко ће касније одговарати за то и плаћати казне – то није сада важно. Можда ће, док се донесе нова и у овом случају још драстичнија пресуда, он већ бити на неком другом континенту… А и зашто да не, Исајло је већ савладао технику непојављивања на Суду и избегавања да изврши Судске пресуде. Српски народ у Јоханесбургу не памти овакву бруку и срамоту.

Фотографија паркираних аутомобила дуж целе једне стране фудбалског игралишта.

Atutomobili

Питају се парохијани Јоханезбурга и Патријаршија у Београду, ко ће да плаћа константно суђења и казне и хоће ли се Срби овде у Јоханесбургу икада опоравити од неодговорног и штеточинског деловања и активности попа Исајла и његових саучесника у Ц.О, КСС и осталих помагача? Моли се Патријаршија С.П.Ц у Београду да под хитно реагује поводом новог случаја, који за сигурно је већ ступио на снагу од 30 Новембра 2015, ако се уопште можемо надати опоравку и повратку достојанства после свих скандала, трагедија (проливене српске крви и изгубљеног људског живота на црквеном имању на други дан Божића) и афера ове несавесне и опасне дружине која окупационо влада црквеним имањем и нашом парохијском црквом пуне две године!!

Фотографија упокојеног србина који је настрадао на црквеном имању на други дан Божића.

Cvejic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *