уторак, август 22, 2017
Насловна > НОВОСТИ > ЈОХАНЕЗБУРШКИ СНС ПРЕУЗЕО ИЗБОРНУ КОМИСИЈУ У АФРИЦИ

ЈОХАНЕЗБУРШКИ СНС ПРЕУЗЕО ИЗБОРНУ КОМИСИЈУ У АФРИЦИ

Да правила за расејање увек важе супротно, тиме је сведок народ у расејању годинама у назад. Прошли избори су били блокирани по целоме свету, међутим, ови сада ,,демократски“ су свакако дозвољени али у другом плану ,,Б“ акције коју спроводи СНС. Интересантно је да је у изборној комисији госпођа Јелена иначе чувени СНС симпатизер која је на питање зашто нема других странака у комисији одговорила: Не могу учествовати јер је забрањено. Ту је настала полемика око учешћа јер је поменула такође да у изборној комисији су само запослени Амбасаде Републике Србије.

Обзиром да се зна да она није запослена у Амбасади Републике Србије, а ни господин Драгиша Здравковић који је прешао 300 километара у оба правца како би се бавио политиком на данашњи дан. Врло инетерсантно је такође, да господин Драгиша је тутор на црквеном имању и крије такође из све снаге НЕ-дела која нам се дешавају на српском имању. Он такође не чини ништа да се срби помире јер се бави чувеним ,,српским“ пркосом који је иначе познат у нашем народу.  Исти је такође одбио да се часопис Глас српски продаје у његовој продавници у Сасолбургу (који се иначе бави искључиво културом) са изговорм да он нема времена да чита исти, али гле чуда, има времена да се бави политиком током целог дана гласања и имао је времена да пређе 300 километатра како би био присутан. Српски народ се бори годинама да гласа како треба, но то му се забрањује на разне начине. Ово је један од начина. Надамо се да ће трећи избори бити поштенији од садашњих а и предходних који су били блокирани. Људи који воле да владају по сваку цену имају два лица у народу, и њих се треба пазити. СНС је дакле не праведно САМ преузео комисију над бирачким телом, те тиме направио НЕ-демократски приступ бирачком телу.

listici 3

Запослени у Амбасади Републике Србије су одговорили на иста питања да на сајту Амбасаде Републике Србије постоје упуства, али ипак им је било ,,тешко“ да на њих усмере народ и представнике партија, јер и сами знају да се народ у расејању не меша у њихове послове. У изборној комисији је био један господин који је поменуо да познаје јако добро бар 6 особа изборне комисије. Дакле господин који је наводно дошао из Србије, лични је пријатељ са помеутим особама, те да је то разлог да не треба поцењивати изборни резултат јер се ради о поштеним људима. Дакле, ради се о фамилијарним пријатељима. Ја сам тражио да останем и будем присутан бар када се броји, али томе је се стало на пут од стране СНС симпатизера.  Податак је, да је пар стотина људи учествовало на регистрацији за изборе и масовно излазио иако је много тешко гласати јер је отворено само једно изборно место у Преторији, а потребно је возити од Јоханезбурга 150 км да би се дошло до одредишта и назад. Могло се гласати и на српском имању које је у Јоханезбургу, а не да 95% народа вози 150 километара да би гласао. Више пута сам помињао раније да за слогу у српском народу је потребно учешће свих, не само одређених који мисле ,,да представљју србе“ док у великим акцијама праве бојкот, а то није у интересу српскога нерода и државе.

Закључак је: да избори у Преторији ипак нису демократски и да се као и увек до сада ради испод жита. Уколико дође до не мира у Србији, не дај Боже, јер се народу крије глас док држава пропада, овакви људи требају бити ништа друго већ одговорни.

Милан Лакић

Јоханезбург

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *