недеља, август 20, 2017
Насловна > НОВОСТИ > Извештај НАТО: За Маркале криве Изетбеговићеве снаге

Извештај НАТО: За Маркале криве Изетбеговићеве снаге

Норвешки професор , са блиским везама у НАТО пакту , испричао је у вези бомбардовања сарајевске пијаце Маркале , за које су окривљени Срби , да му је више извора

СТОКХОЛМ. Од 9. до 11. августа у шведском граду Дегерфорс одржана је конференција под називом “ Нордијски разговори о миру „. На скупу је учествовало више организација и мировних активиста из Шведске , Норвешке и Данске , међу њима и организација Јустиција Пакс Веритас са седиштем у Стокхолму , која се бави питањима везаним за конфликте у бившој Југославији .
Током тродневне конференције одржано је низ занимљивих предавања везаних , између осталог , за пузајуће учлањивање Шведске у НАТО пакт , текућу пропаганду о рату у Сирији , легитимисање војних интервнеција САД и НАТО пакта преко доктрине Р2П ( Респонсибилити то протект – Обавеза заштите ) .
Један од говорника на скупу нордијских мировних активиста био је и професор Ола Тунандер са Института за мировне студије у Ослу ( Пис Ресерж Институт Осло ). Током предавања “ После Либије – Сирије и сталне чланице Савета безбедности УН “ Тунандер је упоређивао пропаганду из Либије и Сирије са оном из рата у бившој југословенској републици Босни и Херцеговини .
Ola-Tunander

Професор Ола Тунандер, један од учесника овогодишњих Нордијских разговора о миру

Норвешки професор , са блиским везама у НАТО пакту , испричао је у вези бомбардовања сарајевске пијаце Маркале , за које су окривљени Срби , да му је више извора – представник кризног штаба НАТО – а , председавајући у војном комитету НАТО – а Виглеик Еиде , те каснији норвешки министри одбране и спољних послова – саопштило да је закључак истраге НАТО пакта био да је за бомбардовање била одговорна “ босанска страна “ , како је назвао снаге под контролом Алије Изетбеговића .
– Сви су рекли да је НАТО – ов закључак био да се радило о босанском нападу на властито становништво . Али ово никад није саопштено јавно. А изгледа да је уобичајено да се , на пример , уочи одлука у Уједињеним Нацијама , изводе такозване “ фалсе флаг операције “ , дакле преваре нападом на властито становништво , да би се на тај начин легитимисала војна интервенција “ , рекао је норвешки стручњак.

За гранатирање сарајевске пијаце Маркале Хашки трибунал осудио је српског генерала Станислава Галића , док се тај ратни злочне налази и на оптужницама у текућим процесима против бившег председника Републике Српске Радована Караџића и команданта Војске Републике Српске генерала Ратка Младића .
“ Нордијски мировни разговори “ одржани су по први пут прошле године , такође у Дегерфорс . Овогодишња конференција завршена је најавом демонстрација у Стокхолму 4. септембра под паролом “ Не Великом Брату Обами “ , поводом предстојеће посете америчког председника Шведској .

Јустиција Пакс Веритас
Стокхолм 18 август 2013

Извор dijaspora.wordpress.com

One thought on “Извештај НАТО: За Маркале криве Изетбеговићеве снаге

  1. Фолс флег операција , зна се КО је мајстор, експерт за њих уз САДистичко дејство оркестрираних медија !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *