уторак, септембар 26, 2017
Насловна > НОВОСТИ > ИСТИНА НА ХРТ- Крешимир Мишак „скресао“ за мање од два минута (ВИДЕО)

ИСТИНА НА ХРТ- Крешимир Мишак „скресао“ за мање од два минута (ВИДЕО)

Приказао је суштину корпоратизма на јавној телевизији!

Емисија новинара Крешимира Мишака – На рубу знаности емитује се на ХРТ-у већ 14 година. У том периоду хрватској јавности речене су многе стварности и истине које нисмо могли чути нигде другде.

У том стилу, Мишак је мање од два минута „сасуо“ људима у лице истину и раскринкао корпоратизам који се увукао у све поре људског живота, од човековог рођења до његове смрти.

Крајња жеља корпоратизма, као и сваког другог тоталитарног система, јесте да уђе у домове и мисли људи, да све потпуно подреди себи. То је тешко силом, али се може направити програмирањем, где ће онда овце саме себе чувати – заључак је Мишакове двоминутне лекције.

Корпоратизам је био економска страна фашизма, која се темељила на споју јаке недемократске централизоване владе с великим корпорацијама. Но, та је пракса присутна и данас. Професор Џефри Груп сматра да чак превазилази тежњу за профитом и задире у сваку пору живота и представља психолошку категорију.

Људима се кроз корпоративне медије усађује став да корпоративни систем представља најнапредније душтво.

Груп говори о поробљавању људског духа грађана света од стране великих монополистичких светских корпорација које контролишу ресурсе, земљу, рат, медицину, информацију, храну, превоз, воду, пошту, образовање и размишљање.

Цела емисија:

Извор: http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/03/16/istina-na-hrt-u-misak-u-manje-od-minutu-sasuo-ljudima-sve-u-facu-video/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *