уторак, септембар 26, 2017
Насловна > НОВОСТИ > ИСТИНА, ИСТИНА, И САМО ИСТИНА, СПАСАВА СРБИЈУ! БЕЗ ИСТИНЕ НАМ НЕМА НИ СЛОГЕ, НИ РЕШЕЊА, НИ СПАСА!

ИСТИНА, ИСТИНА, И САМО ИСТИНА, СПАСАВА СРБИЈУ! БЕЗ ИСТИНЕ НАМ НЕМА НИ СЛОГЕ, НИ РЕШЕЊА, НИ СПАСА!

Влада нам је ужасно слаба, а каква нам је тек опозиција, кад није у стању да је демонтира и скине са грбаче народа!

Да почнем од Воје, који је без икакве сумње, својим робовањем у Хашком трибуналу, скупио огроман потенцијал политичког капитала од поверења, а којег сад на слободи својим непромишљеним изјавама пушта у неповрат низ воду.
Зар Воја заиста мисли да народ, који нема кору хлеба, интересује ко ским има ванбрачно дете?Просто је за не веровати да је такав капацитет по питању правних наука спреман да се спусти на тај ниво вођења политике испод кајиша !?
Друго, зар Воја заиста мисли да ће бити у стању да заведе царину страној, односно увозној роби како би заштитио домаћу, а да није господар кључева своје куће, односно подлежан санкцијама и репресалијама ЕУ, које би неминовно следиле у том случају. А коју би он то домаћу робу да заштити, кад је у рукама, на овај или онај начин, страног капитала, односно страног фактора почев од производње на бази туђих лиценци, до банака које су у туђим рукама. Зар је могуће да Воја мисли да ће му народ поверовати у то, да има кључ против уцена и репресалија попут разноразних санкција којима би ЕУ, страни фактор, био у стању да преко ноћи попут оних у Грчкој остави народ без пара, а фабрике без увозних делова и на тај начин народ без посла. Па ти белосветски хоштаплери, кабадахије, или како да их назовем, економске убице, се не устежу ни веле сили РФ да уведу санкције, а да не би „Војином увођењу царина“. Зар се Војо не пита како ће преживети народ у том случају? Па и да му помогне Русија, поставља се питање, како да нам преживи народ док не стигне та помоћ !?
Поставља се питање, кад је са Војом таква дезолатна ситуација по питању егзистенцијалних услова од виталног интереса српског народа, шта се онда може очекивати од других опозиционих лидера који се врте око нула до два, три процента својих присталица, а мисле да су баш они, ти способњаковићи, ти који су у стању да спасе Србију и српски народ.
Зар може народ поверити власт и своју судбину лидерима који су толико отуђени од реалности да не виде ни своју сопствену политичку беду. Док једни од њих виде спас у националном и религиозном освешћењу занемарујући чињеницу да се без кључева своје куће не може кућа уређивати нити се може без свог власништва над својим амбаром народ прехранити, други опет изјављују како су Срби у Сребреници починили геноцид стављајући тако омчу о врат свога народа да буде геноцидан народ без икаквих моралних права за сва времена. Приоритет давати Сребреници при том још и запостављањем Јасеновца је политичка неписменост и морална некултура, или пак ненамерна грешка. Ако је ненамерна грешка, може се и разумети јер жив човек и греши, али онда је дужна та особа која ју је починила и да је исправи барем једним јавним извињењем – али и то су у стању само велики политичари попут Вили Бранда који је пао на колена пред жртвама, спонтано без икаквих калкулација. Не, ми на читавом Балкану таквих немамо, ни у Влади ни у опозицији, који би тако нешто урадили без политичког калкулсања односно рачунице, односно онога шта му лично остане испод црте после сабирања и одузимања личних интереса.

Још ми је најнеразумније понашање којекаквих лидерчића који сматрају себе баш за те нужно позване да спасавају српски народ.

Кад се све у свему сабере и одузме, изгледа да Србија нема способног лидера за свој препород. Неки виде спас у организовању тајних служби, не долазећи ни на најмању помисао да би, првом бољом приликом и сами били жртве таквих тајних служби које су позвали у живот.

Трећи би опет да владају без владе одлукама дигиталне Интернет демократије, не водећи рачуна да би сви били лаки плен таквим попут Сороша.

На крају би да поручим свима којима је и мало стало до правде и истине народа, Срба и Србије, да прво презентују конкретне резултате, уместо да једни говоре како ће их спасити Европа, а други како ће нас спасити Русија, а да ни једни ни други, немају ништа конкретно у рукама. Донесите прво конкретне гаранције, било од ЕУ, или Русије, па се онда ставите на белег народу да Вас бира. Празних обећања нам је народ сит!

Душан Нонковић-Теодоровић

image

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *