субота, септембар 23, 2017
Насловна > НОВОСТИ > Грађевинска мафија терорише београдску породицу

Грађевинска мафија терорише београдску породицу

Молим Вас за помоћ и тренутак Вашег времена.

Породица Поповић већ више од 13 година покушава да на легалан начин, правним лековима докаже своје право својине над спорном парцелом на којој остаци злогласне грађевинске мафије о којој смо слушали и читали још деведесетих година, насилно спроводи своју правду.

У прилогу можете наћи чланке аутора дневног листа Политика који су обратили пажњу на проблем ове породице и хтели давне 2004. године да скрену пажњу јавности на неправду која се дешава на адреси Плитвичка 4.

У спорном периоду, породица је увек била корак иза адвоката нелегалних грађевинара, покушавајући да уреди документе да би неоспорену показивали само једно лице истине.

Краци корупције повезани са овим случајем досежу до судија Вишег суда и начелника полицијских управа неких београдских општина.

Породица има правоснажне документе који чекају да прођу рокови за правне лекове у фиокама многих градских институција. Оно што породица више нема је снага да се бори истим путем, истим мерама, јер су погажени закони, Устав Републике Србије, па и сама логика ствари којом би се нормалан човек водио кроз овај случај.

После увида у документа породице Поповић, поставља се питање, како овај случај и даље траје. Како је могуће да поред тих докумената, градња на нелегалном објекту и даље траје? До које мере су извршитељи и актери у овом случају спремни да иду? Како је могуће да је насиље једино решење? Докле ће град Београд игнорисати права својих грађана? Како је могуће да полиција не излази на терен и не врши своју дужност?

У наставку Вам прилажемо линкове за видео снимке последњих акција нелегалних упада на посед породице Поповић. Упозоравам, снимци су потресни и мучни.

Тренутно се на нелегални објекат постављају скеле за продужетак радова.

На крају, остаје само једно питање – Докле?

Документација:

Бесправни напад 13.07.2015.


22.07.2015

Противзаконити улазак припадника милиције у двориште породице Поповић:

Рекли бисмо да се нису најавили, показали налог, па као што се види нису ни користили капију као улаз.

Напали су без разлога ветерана Војске Србије, Пају Поповића који је стајао у свом дворишту.

Молимо Вас за помоћ. Само бисмо да добијемо одговор на питање – Докле? Докле ћемо живети у дивљачкој држави? Докле да гледамо како се отима туђе док се скреће поглед даље од правде?

Молим Вас уколико мислите да овај случај заслужује било какво разрешење, корак напред ка правди, котактирате Мирљану Поповић која храбро води овај случај у име породице Поповић све време.

У последњем нападу, госпођа је била приморана да седи на бетону од стране мушких припадника полиције, без могућности да устане, користи просторије свог дома. Повређено јој је колено и има низ здравствених проблема у повезаности са тим догађајем.

Контакт:
Мирљана Поповић
Плитвичка 4, Вождовац, Београд
011 266 6208
062 20 99 28

Унапред захвални на Вашој пажњи,

Милан Поповић

3 thoughts on “Грађевинска мафија терорише београдску породицу

 1. Radovi su uveliko u toku.

  Odgovor policije zbog nastavka radova – Nije nasa nadleznost
  Odgovor gradjevinske inspekcije – Izlazimo na teren iskljucivo u slucaju smrtnog slucaja. Referentkinja je na bolovanju.
  Jedino inspekcija rada pokusava da rascivija sve sto se desava, ali sto duze kopa, inspektorka je sve zbunjenija, jer nikad nisu radnici iste firme na gradilistu.

  U sudu smo saznali da Osnovni sudovi ne izdaju akt privremene mere vec sest meseci. A mi se borimo protiv jedne tek par meseci.

 2. Dana 26.08.2015, ekipa elektrodistribucije vozila registarskog broja BG 132-DN dosla je da obnovi nelegalni prikljucak za struju u cilju nastavka radova na nelegalnom objektu.

  Nisu imali radni nalog, niti je niko iz elektrodistribucije mogao da im kaze kako je nelegalni prikljucak za struju postao legalan preko noci.

  Postavljena je skela na jednoj strani objekta. Inspektorka rada rekla je da je nebezbedna i da ce uloziti apel da se ista ukloni.

  Za pitanje – DOKLE? – nismo dobili odgovor ni od jednog drzavnog organa.

  1. Najnovije informacije – Ekipa nije dosla iz centrale elektrodistribucije vec iz kancelarije Banovo Brdo.

   Centrala je prethodno obavestena o namerama za izvrsenje nelegalnih radova, tako da su se okrenili manjim jedinicama.

   Ko je nadlezan? Kad ce drzava da pocne da radi svoj posao?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *