петак, август 18, 2017
Насловна > БЛОГ УРЕДНИКА > Ево како Вучићева администрација спречава дијаспору да гласа

Ево како Вучићева администрација спречава дијаспору да гласа

У наставку текста имате мејл који сам упутио и одговор који сам добио.

 

Поштовани,

Живим и радим у Цириху. Своје бирачко право сам искористио први пут у животу гласајући у Цириху 2012. године. 2016 и ево и ове године опет, то право ми неко ускраћује. Управо су ми из конзулата у Цириху јавили да нећу моћи да гласам, јер је неко у Општини Рековац, очигледно, по други пут, то спречио.

Да ли је могуће да у 21 веку та процедура буде толико компликована? Са моје стране сам све урадио по пропису и уредно се пријавио конзулату у Цириху. Разумем да је грешка могућа, али не ако се понавља. 2016 је и мојој супрузи ускраћено бирачко право.

Ако сам све урадио како закон налаже, зашто је толико компликовано, јавити конзулату у Цириху да ћу 2. априла гласати у Цириху?

Општину Рековац сам контактирао и доживео као и по обичају да ме шетају од особе до особе. Постоји ли неко ко је одговоран за овакве пропусте?

 

Иако сам све урадио по процедури, добијам одговор следећег садржаја:

Поштовани,

Све информације о важећој процедури гласања можете пронаћи на следећем линку:

Упис у јединствени бирачки списак

Поздрав

Мој одговор:

Поштовани,

ја сам све урадио по важећој процедури.
На следећем линку http://anti-censura.com/evo-kako-vuciceva-administracija-sprecava-dijasporu-da-glasa/можете пронаћи како се Ви и онај који Вам је осмислио ту важећу процедуру понашате према грађанима којима одузимате право гласа. То је и размуљиво. Мој глас би Вас уклонио са тог радног места, јер сте невиђено површни, некопетентни и безобразни. Да вас подсетим. Ви сте ту да служите мени и грађанима Србије, а не обрнуто. Из Вашег мејла се да закључити да се налазите на погрешном месту. Толико од мене.

Поздрав!

Milan Zaric
+41(0)79 173 20 05

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *