уторак, септембар 26, 2017
Насловна > НОВОСТИ > Ексклузивни интервју, са Бошком Обрадовићем – Двери за Глас дијаспоре

Ексклузивни интервју, са Бошком Обрадовићем – Двери за Глас дијаспоре

Господине Обрадовићу,

Обраћам Вам се, као оснивач и уредник Гласа Дијаспоре (Презентација српске дијаспоре) са молбом да ми одговорите, у виду интервјуа, на неколико актуелних питања, за које мислим, да су од приоритетног значаја по народ Србије:

1. Како ћете повратити поверење у политику и политичаре, после овог радикалног заокрета од 180 степени – Вучића и Николића, најпре најокорелијих радикала, а потом предизборних родољуба и антиевропејаца, који су се по доласку на власт преобразили у жестоке проевропејце? Затим, најактуелнији случај „Дивац”, сигурно Вам не олакшава ситуацију у којој сте се нашли на самом почетку преузимања политичке одговорности у ПАТРИОТСКОМ БЛОКУ. Да ли имате неке убедљиве аргументе, да се то Вама неће десити? Да подсетим – и Вучић и Николић, као и Дивац, су били громаде српског патриотизма, за које се то више не може рећи, већ напротив…

Грађани Србије су с правом изгубили поверење у политичаре и политику, јер су толико пута преварени у протеклих 25 година. Посебно велике подвале и преваре представљају управо они, који су се пре избора представљали као патриоте, они који су после избора радили све супротно, служећи интересима западних центара моћи, а не српским националним и државним интересима. Због свега тога, у Србији данас влада клима незаинтересованости за укључење у политику, јер се политика сматра прљавом друштвеном сфером, без икаквог морала. И лично сам тако мислио и зато никада нисам био члан ниједне странке, нити сам се бавио политиком.

Шта се променило? Схватили смо да власт заправо и жели, да свима огади политику и да се сви часни и поштени родољуби повуку из политике. А ко онда остаје у политици? Управо они, који нас већ 25 година лажу и краду. Зато је данас обавеза свих моралних људи, да се врате у политику и да политици врате смисао служења народу и Отаџбини. Дубоко смо уверени, да је могућа политика са моралом, и да долази једна нова политичка генерација, коју Двери предводе и која ће то и доказати. Нема гаранција, али има дела по којима се све може познати. Двери постоје већ 15 година и никада нису одступиле од својих изворних принципа, нити се продале било коме. Независни смо и самостално водимо своју политику, никоме ништа нисмо дужни, имамо своје мишљење, на које нико не може да утиче, а то није мало. Припадамо генерацији, која држи до духовних и моралних вредности, Божјих заповести и Цркве, и надамо се, да ће нам то бити најбоља смерница, која ће нас чувати у свим наступајућим искушењима.

2. Да ли ћете у програм ДВЕРИ уврстити најпре ревизију Сребренице, Маркала, Рачка, као и реализацију топографске мапе, на основу анализе млечних зубића о загађености нуклеарним оружјем на територији Србије?

То је одавно у програму Двери. Ми смо још као удружење грађана урадили посебне темате часописа ДВЕРИ СРПСКЕ, посвећене ревизији Сребреничког мита и НАТО геноциду над српским народом. Наставићемо да инсистирамо на овим двема темама. У Сребреници се није догодио никакав геноцид, већ тајна обавештајна операција западних агентура, која је желела да Србе представи као геноцидан народ и тако оправда бомбардовање и Републике Српске Крајине и Републике Српске, као и Србије. На том простору жртва вишеструког геноцида у 20. веку управо је српски народ, а о томе се стално ћути. Не пристајемо на лажну историју, која покушава да Србе представи као геноцидни народ, иако смо управо ми народ, који је страдао од усташког и муслиманског геноцида над нама, за који нико још увек није одговарао.

У Србији се још увек ћути о последицама НАТО бомбардовања. Не само да су изгубљени бројни људски животи, да је разорена наша привреда и отето Косово и Метохија, већ су последице по животну средину и здравље становништва катастрофалне. Ово се посебно односи на повећани број најтежих обољења, која су последица гађања Србије забрањеним бомбама са осиромашеним уранијумом. И после свега тога, наши издајнички политичари данас практично воде Србију у НАТО.

3. Да ли бисте могли конкретизовати сарадњу са дијаспором?

Представници Покрета Двери су у протеклих 10 година обишли више од 60 српских заједница у Европи, Америци, Канади, Јужној Африци и Аустралији. Сматрамо, да смо можда једни од најбољих познавалаца стања у српској дијаспори. Предлог Двери је: или организован повратак у Србију, или организован останак у дијаспори: са српским вртићима, школама, универзитетима, банкама и нагласком на очувању националног идентитета.

Оно што је посебно важно истаћи, јесте да Покрет Двери не би успео у свим својим активностима за ових 15 година, да нема помоћи из Српског расејања. Ми смо једини заступник српске дијаспоре на српској политичкој сцени и надамо се, да ће преко Покрета Двери у следећи сазив Скупштине Србије први пут ући и представници Срба из расејања, који ће тамо заступати аутентичне интересе, како свих емиграната, тако и повратника у Србију.

Проблеми са којима се сусреће српско расејање су свуда исти: губљење вере, српског језика и писма, као и комплетног националног идентитета, огромна асимилација, немогућност чешћег доласка деце код родбине у Србију и друге Српске земље на Балкану, онемогућено гласање, тешко добијање држављанства, никакве олакшице за повратнике и инвеститоре у Србији…

Посебно је трагично укидање Министарства за дијаспору и то што премијер Вучић, у оном чувеном вишесатном експозеу за мандатара, нити једном није поменуо ни борбу против беле куге ни српско расејање, две најважније теме данас. Двери ће обновити Министарство за дијаспору, олакшати добијање држављанства за све Србе света, као и бирачко право, и понудити бројне повољности за све оне који желе да се врате и уложе у Србији. Свим овим веома важним темама, бавиће се Канцеларија Покрета Двери, за сарадњу са Србима у региону и расејању, која ће почети да ради у Београду од Нове године.

4. Ви знате да се без поседовања кључева своје куће и амбара не можете бити ни њен власник, нити прави суверени домаћин. Привреда Србије је заснована на лиценцама, односно туђим иновацијама, које нам се могу по жељи Брисела ускратити и проузроковати привредни колапс, односно незапосленост. Како ћете ту зависност и уцењивачки приступ осујетити? Којим конкретним мерама?

Потпуно сте у праву, да ми у овом тренутку личимо на наркоманског зависника, од воље Брисела и Вашингтона. Што пре се тога морамо ослободити, а једини начин за то је прекид даљег пута Србије у ЕУ, по сваку националну цену и окретање ка Русији као стратешком савезнику у сваком политичком, економском и војно-безбедносном смислу. Истовремено, Србија треба да сарађује и са бројним европским земљама, које већ сарађују са Русијом, јер будућност Европе није Европска Унија, већ Европа нација и националних држава, које ће сарађивати на међусобну економску корист, али без Централног комитета у Бриселу.

Ми смо у том лудилу еврофанатизма жртвовали много: наши војници, полицајци и државници предати су антисрпском неправедном суду у Хагу, на распродаји су и последњи остаци нашег привредног и природног богатства, КиМ је под окупацијом, уништена нам је Војска, под притисцима из ММФ-а и Светске банке, смањују се плате и пензије, на мала врата уводи се ГМО храна и семе… Остали смо без сопствених фабрика хране, лекова, наоружања… Време је, да се отргнемо из овог смртоносног загрљаја и коначно погледамо ствари са чисто српског интереса, како је то говорио Милош Црњански. Буџет је могуће напунити кроз додатно опорезивање тајкуна, страних банака и компанија, које износе екстрапрофит из Србије. Потребно је донети Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна од 1989. године до данас и формирати домаћу Развојну банку Србије, која би по повољним каматним стопама улагала искључиво у домаћу привреду и пољопривреду. Једноставно, морамо узети ствар у своје руке и вратити државу народу.

5. Да ли ћете основати фондове за финансирање научно-истраживачких установа и центара, без којих нема ни конкурентне иновативне робе на међународним тржиштима? Без сопствене робе, немамо ни опоравка земље, а без истраживачких услова нема ни повратка наших бриљантних иноватора, који раде за добробит других па и наших душмана. Наше „Николе Тесле” стварају добробит другима, па и онима који су нас уранијумском муницијом немилосрдно бомбардовали.

Срби света могли би много да помогну својој држави са свим својим огромним талентима, образовањем, пословним искуством, капиталом и контактима широм света, али држава Србија их је заборавила и изгубила поверење српске дијаспоре. Нико за ових 25 година није озбиљно позвао дијаспору, да се врати и укључи у политички, привредни и друштвени живот Србије. То ће Двери учинити, када се буду питале и одлучивале у Србији, а то време се убрзано приближава.

Идуће недеље ће у јавност изаћи просветни програм стручног савета Покрета Двери за образовање и науку, који чине најеминентнији српски професори Универзитета, чиме Двери показују, да имају конкретна решења у свим друштвеним областима. Научно-истраживачки рад мора да буде један од главних задатака државе Србије, како би се уопште могли такмичити у 21. веку у коме предњаче иновације и креативна индустрија. Има много талентованих Срба у Србији и широм света, али се нисмо добро повезали и организовали. Друштва пријатеља Двери, која постоје широм српског расејања раде на томе и очекујемо, да ће коначно почети српске интеграције: духовно, културно, економско и политичко умрежавање и сарадња свих Срба света, што треба да постане наш национални приоритет.

6. Уколико будете у прилици да доносите правоснажне одлуке на државном нивоу, да ли ћете обновити и покренути тужбу против НАТО злочинаца и НАТО злочина, поготово због бомбардовања цивилног становништва касетним бомбама односно уранијумском муницијом тако рећи нуклеарним одпадом, јер су и онако без нуклеарног загађивања могли постићи те све циљеве које су постигли? Мој утисак је да се ту радило више о санирању нуклеарног одпада уз остваривање профита неких утицајних појединаца уместо трошкова, који би настали усред санације?

-И да ли ћете покренути питање о нелегалној трговини источнонемачког оружја, које је Западна Немачка наследила од Источне Немачке, после пада Берлинског зида, тада по наоружању шесте армије света? Реч је о оружју, које је било предвиђено за контролисано уништење, а које се нашло мимо Немачког закона, парламента, у конфликтима захваћеним подручјима Балкана, што устав Немачке стриктно забрањује.

-Да ли предвиђате неке тужбе против оних, који су отежавали и који још увек отежавају истрагу о трговини органима киднапованих?

НАТО геноцид над српским народом не застарева за кривично гоњење и тражење ратне одштете. Последице НАТО бомбардовања су губитак људских живота, разарање привреде, отимање Косова и Метохије, уништавање животне средине и здравља становништва, посебно имајући у виду забрањене бомбе са осиромашеним уранијумом. То су све разлози зашто Србија не треба да се учлани у НАТО, као и зашто тужба против НАТО злочинаца мора поново доћи на дневни ред.

Што се тиче улоге Немачке и других западних обавештајних центара у распаду Југославије, а посебно наоружавању словеначких, хрватских, муслиманских и шиптарских сепаратиста, то је већ познато широј јавности и треба да буде додатно документовано како би се показало да је узрок разбијања Југославије и черечења српског народа и територија заправо страни фактор. На неком објективном међународном суду, управо би требало да се нађу ови фактори, који су допринели злочину против мира.

Такође, наша обавеза је, да до краја расветлимо све чињенице у вези са трговином људским органима, киднапованима и убијенима на Косову и Метохији, и починиоце приведемо правди, било да су они из редова шиптарског народа или међународних представника. Ово је такође злочин који не застарева, а посебно кривично треба гонити све, који су скривали ову истину и онемогућавали истрагу, хапшење и суђење одговорнима.

Хвала
Душан Нонковић

Мој коментар – Колико нам је битно, да будемо господари својих кључева, “свог дома и амбара” показује и чињеница, да су наши најмоћнији медији блокирали чак и вест: Новосађанка најбоља млада научница на свету која је на олимпијади осволика златну медаљу. 

Овим приложеним интервјуом, Бошко Обрадовић (члан старешинства Двери), потврдио је, да су Двери истинска патриотска организација на делу, за добробит свог народа у целини.

Душан Нонковић

 

Извор: Глас дијаспоре

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *