понедељак, септембар 25, 2017
Насловна > ХУМАНИТАРАЦ > Довели Јуру у Србију, а Србију вратили у доба јуре: Државо, срам те било!

Довели Јуру у Србију, а Србију вратили у доба јуре: Државо, срам те било!

Виолета Павловић је самохрана мајка која је била на боловању због карцинома. Остала је без посла пошто јој фирма није продужила уговор који се иначе обнавља на сваких шест месеци. Она је телефоном обавештена да дође у фабрику и узме своју радну књижицу. Виолета каже да је знала шта је чека, јер је прошлог септембра видела када је у само једном дану без посла због сличних разлог остало стотине људи.

“Тог дана Јура је била фабрика плача. 350 људи у једном дану добије отказ. Тужно“, каже она.

Овакве вести најбоље показују хаос у којем живимо.

Овде не пролази демагогија, приче о хиљадама нових радних места, обећања без мере и покрића, јер ово је гола и сурова истина. Право лице наше државе и друштва у коме живимо, а у коме су обичан човек и радник, незапослени и сиромашни, стари и болесни, препуштени сами себи!

Пуно је сличних прича о женама које су остале без посла јер су хтеле децу и породицу, јер су морале да се лече или брину о болесном члану породице.

Србија је постала долина глади, држава беде и неправде, у којој нам се сервира (режимска) виртуелна реалност. Држава је поново стала на страну “Јуре” и крупног капитала, као толико пута до сада. Пре две године (2014.) донели су срамни Закон о раду, каквог нема у модерној Европи, а који је од српског радника направио роба. Србијом владају десничари и лажни левичари, које обичан човек не занима, као што их није никада ни занимао.

Послодавац је урадио све по закону – то каже власт коју сте изгласали. Е, па на следећим изборима, изаберите власт која ће да промени законе тако да одговарају запосленима, а не робовласницима. Пробајте да укључите мозак, једном у историји. Почнимо од председничких избора!

Грађани Србије покажите грам емпатије према овој честитој и храброј жени. Ничија није горела до зоре, неће ни овом режиму.

Ускоро ће поданици овог режима ”летети” сви комплет из јавних предузећа, са измишљених радних места.. Многи режимски медији ни да бекну о свему. Ко не верује, нека погледа портале режимских медија, неће наћи ниједну реч, или највише коју реченицу везану за ову бруку и Јуре и наше државе. Људи, па за њих се ово буквално није десило.

Ма, то је она “Јура” у којој је све по прописима, како рече Вођа?! Да, она иста у којој су радници пред камерама тврдили како су презадовољни послом? У нормалним државама, што ми свакако нисмо, жена у оваквом стању, плус је самохрана мајка, свакако би добила помоћ од државе. Где је сада опозиција да помогне овој жени?!

Горчина, бес, туга…

Србијо, стиди се.

Политичари, стидите се.

Народе, стидимо се, јер ми смо једна плашљива гомила која нема петље да устане и јавно проговори и избори се против зла и свеприсутне шизофреније. Гледамо сваког дана појединце који зарад своје користи, државним новцем потплаћују цркавицом гладни народ да ћути, гласа и аплаудира, док се они бахате и кроје нам судбину. Наш избор, само да не буде касно. Они и њихова деца у скупим колима, становима, на приватним факултетима…..ми и наша деца (са државним факултетима) у фабрикама из доба јуре.

Апел: Поштовани читаоци, мислим да треба сви да се организујемо и да на сваки могући начин помогнемо овој жени и њеном детету.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *