уторак, септембар 26, 2017
Насловна > НОВОСТИ > БАХАТО: Директор пословног простора Земун прима две плате

БАХАТО: Директор пословног простора Земун прима две плате

Петар Јарић, директор ЈП „Пословни простор Земун“, за кога смо више пута писали да је освежење у односу на свог претходника који је предузеће довео на ивицу пропасти, задржао је, упркос препоруци премијера и врха СНС, чланство у надзорном одбору Аеродрома „Никола Тесла“, поред директорске функције коју обавља.

И поред поднете оставке, Петар Јарић, директор ЈП „Пословни простор Земун“ прима надокнаду из надзорног одбора аеродрома „Никола Тесла“ знамо да је препорука Владе да јавни функционери напусте чланство у надзорним одборима али Јарић ипак добија надокнаде и из предузећа које води и са Аеродрома.

image
Подношење оставке на функцију члана Надзорног одбора – 2014/09/29.

image
Принт скрин – 22.01.2016. године

Јарић је, иначе, због релативно добрих резултата предузећа које води, након избора био виђен на много вишој функцији од општинске, али наш извор из врха СНС тврди да ће му наша сазнања о путу на Копаоник и, ево, сад и ова о задржавању управног одбора мимо препоруке Александра Вучића значајно умањити шансе да „оде горе“, без обзира што није у питању конфликтна личност нити особа за коју се везују корупционашке афере.

Иначе,  битно је знати да су скоро сви претходни директори ЈП „Пословни простор Земун“ дубоко огрезли у корупцију и бивали одбачени чак и од сопствених партија и пријатеља због бруке коју су им наносили.

Истовремено са овом информацијом, добили смо и извештај са састанка општинског одбора СНС у Земуну, као и фото извештај са истог. На фотографијама се види да наредни председник општине, Душко Тарбук седи иза одлазећег Дејана Матића, али атмосфера на ивици инцидента није видљива тим путем.

image
Горе лево: Душко Тарбук – будући председник општине Земун

Наш извор тврди да је Тарбук све време прозивао Матића због медијских натписа, док је Матић покушавао да га игнорише све до момента када је изгубио стрпљење, спочитавши Тарбуку да је упознат са његовим финансијским трансакцијама са редакцијом земунских новина. Те наводне трансакције су, иначе, ограничене на једног од бивших чланова наше редакције, коме је Тарбук у више наврата исплаћивао помоћ за школовање деце, у износу од неколико хиљада евра.

Када се за то сазнало, човек се сам удаљио из редакције. Међутим, поражен Матићев информацијом, Тарбук се, након овог Супер Декијевог излагања, није оглашавао до краја састанка, осим што је издао налог техничким органима странке о изгледу флајера за предизборну кампању, који ће представљати његов програм за председника општине Земун.

На састанку је додатно одлучено да се земунска опозиција и левог и десног центра (у првом реду Демократска странка и СДП са једне, а ДСС и Двери са друге стране) максимално опструише у предизборним радњама, а да се појача помоћ напредњачким сателитима организованим у такозвана „грађанска удружења“, како би се спречила евентуална изненађења на изборима.

Интересантно је да радикали нису помињани као проблем, а стидљиво је провучена могућност коалиције са дојучерашњим страначким колегама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *