уторак, август 22, 2017
Насловна > НОВОСТИ > Апел за помоћ господина Николе Алексића

Апел за помоћ господина Николе Алексића

Преносим писмо господина Николе Алексића и позивам Вас да му помогнемо.

Ако нисте у стању да му помогнете, онда сигурно можете, да му упутите, макар, писмо подршке.

Пишите Николи

Поштовани г. Зарићу,

Морам да Вас обавестим о нашем незавидном положају пред (заједнички) најављеним јавним протестом у Београду, 5. јуна.

Телефони и интернет су нам искључени због дугова за рачуне који износе за два месеца 12.582,11 динара. Ако не уплатим до четвртка, 1. јуна, дуг ће се повећати још за пола износа колико ће износити рачун и за мај месец. Функционишем преко мобилног (флеш) интернета уз велике потешкоће.

Суд ми поново одузима 2/3 пензије за разне таксе, чак ми наплаћују и таксу на жалбу због неосноване пресуде којом смо кажњени и ја и Еколошки покрет са по 100.000 динара, јер се један тровач ,,препознао,, у мом јавном саопштењу иако није наведен нити он, нити његова фирма на законом забрањеној локацији где дестилише опасан хемијски отпад који увози из Немачке и трује све живо у околини од 2008.године!

Кући ми је најављен долазак проценитеља ради пописа имовине и наплате те казне, такси и вероватно других ствари, јер сам ја био гарант за сва задужења Покрета, а пошту нисам преузимао да бих добио мало времена, па не знам тачно разлог доласка проценитеља. Сва срећа да сам стан преписао деци чим ме је Миодраг Костић почео мрцварити пред судом фалсификујући моје изјаве.

Не морам објашњавати стање у породици због свега тога, досадашња подршка супруге се топи пред наведеним проблемима и прети разводом. Учествујем на свим суботњим протестним литијама у Београду због потапања манастира Ваљевске Грачанице (до сада 63 литије) захваљујући томе што ме полиција спроводи до Београда сваке суботе. Мој друг је полицајац који ради као пратња на возовима па ме шверцује. Сва је прилика да ћу на исти начин ићи и 5. јуна да рушим Владу!

Хтео сам да кажем да ако ми дијаспора не помогне солидарном помоћи за овај протест, чак ми је и одлазак у Београд под знаком питања, јер ми је друг сада суспендован због мене и јавног појављивања уз мене на протестима. Неке учеснике сам позвао из Новог Сада да говоре на протесту, али исто траже да им платим пут, њих не могу шверцовати. Не могу да ангажујем конферансијеа, јер ипак не можемо само предавати мегафон из руке у руку, а о озвучењу или бини не могу нити да сањам, изгледа да ћемо се опет пењати на клупу као пред Председништвом 10. априла. Желео сам да паралелно организујем протест и пред Генералштабом као 19. марта, да жене и мајке позивају војнике да се придруже народу пред Ненародном скупштином да срушимо издајнике са власти, али како!?

Немам други мегафон, већ су ми два одузели, како да платим пут жени из Неготина, јединој која би имала петље да им каже оно што бих и ја желео? Она је била је добровољац у рату, има добре везе у војсци и сада, снабдева ме добрим информацијама о догађајима на југу Србије, једино бих се на њу могао ослонити, макар и сама била пред рампом Генералштаба, али би је чули! На неког другог из Београда не могу да рачунам. Не можете да схватите колико ми је тешко да нађем праве људе за учешће на протесту, а не бих свакоме нити понудио да ми филозофира и износи небулозе.

Светла тачка ми је Југослав Петрушић који је прихватио учешће, Дејан Лучић је у игри ако прихвати моје услове, а други су достојни, али анонимни за ширу јавност или су заузети на радном месту.

Ето тако стоје ствари у вези општенародног протеста, како сам га и назвао. Није ми битан толико број изашлих грађана, битно ми је да ме војска, полиција и режим чују током радног времена, да их подсетим да је моје решење ове агоније Србије једино могуће мирно решење, а сутра, ако народ изађе без мене биће крви до колена!

Биће ком опанци, ком обојци!

У војсци већ долази до превирања, командант копнене војске генерал Милосав Симовић је одбио да врши дужност заменика начелника, овог издајника на челу Генералштаба ВС! То се никад у војсци није десило! Ја сам га писаним путем позвао да се придружи народу 5. јуна и описао му у детаље његову улогу у решењу ове агоније у Србији за 24 сата, није искључено да ће прихватити позив, то нико не може да зна унапред. На јавним протестима чланова војног синдиката се јавно износе подаци о издаји Генералштаба, кажу да се низашта не питају, јер све одлуке доносе људи у цивилу (НАТО официри)! Зато се надам његовом доласку.

На крају понављам, ако ми дијаспора не помогне, све је под знаком питања.

Молим Вас, проследите овај апел на све стране, упознајте људе о стању у Србији и нашем положају на једној од последњих прилика да уклонимо ову уличну банду са власти! Покушајте организовати неку солидарну акцију за помоћ наведеном протесту, ако им је стало до ове Србије која броји, могуће, своје последње дане.

Пошто Патриотски блок нема жиро рачун, рачун Еколошког покрета је већ трећу годину блокиран, једини начин је уплата солидарне помоћи на рачун Еко – конференције који смо посебно отворили да не прекидамо традицију у организовању међународне научне Еко-конференције (ове године по 21 пут), или на број мог мобилног телефона, ако ми се верује.

Извештај о утрошку средстава ће бити јаван без обзира на начин уплате.

Мој број мобилног телефона је: +381 69 304 73 38, а назив жиро рачуна је:

Еко – конференција,

број жиро рачуна је; динарски: 355-3200477691-20

а девизни је:

56A: Intermediary Institution – BIC

DEUTDEFF

DEUTSCHE BANK AG

FRANKFURT AM MAIN, DE, GERMANY

57A: Account With Institution – BIC

/100 9365289 0000

VBUBRS22

VOJVODJANSKA BANKA AD

NOVI SAD, RS

59: Beneficiary customer – Name & Address

/RS35355000320047769217

EKO-KOFERENCIJA

VOJVODJANSKIH BRIGADA 17

NOVI SAD, RS

У нади изласка у сусрет, примите моје срдачне поздраве, с поштовањем,

Никола Алексић

Пријава протеста: 5. јун-Пријава протеста

Позив на протест: 5. јун-Позив на општенародни бунт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *