субота, септембар 23, 2017
Насловна > АНКЕТА > Анкета: Да ли сте за увођење смртне казне?

Анкета: Да ли сте за увођење смртне казне?

Смртна казна представља крајњу и најстрожу казну која је данас предвиђена у одређеним правним системима. Према подацима Амнести Интернатионала у 2002. години више је од 3248 особа осуђено на смрт у 67 земаља, а од те бројке извршењем смртне казне убијено је више од 1526 особа у 31 земљи света. У Кини је забележено 1060, у Ирану 113, а у САД-у 71 извршење смртне казне, што је 81% свих смакнућа смртном казном у прошлој години (ове се бројке односе искључиво на податке АИ-а, док су стварне бројке вероватно и веће). Смртна казна је изричито укинута од стране Савета Европе протоколом бр. 6. уз Конвенцију за заштиту људских права и основних слобода.

Да ли сте за увођење смртне казне?

9 thoughts on “Анкета: Да ли сте за увођење смртне казне?

 1. Sve dok je sud rezimski i radi samo za vlastodrsce i nije narodni i nezavisan, smrtna kazna je opasna po sve postene gradjane koje se zamere rezimu. Zato sam protiv smrtne kazne. I da znate samo nijedan rezimski sud nece osuditi nikog koji je na vlasti proneverio i li pocinio veleizdaju trazice krivce u opoziciji. Kao goli otok i slicno.

 2. То би се овде злоупотребило, криминалци на власти,
  побили би невине људе, који се боре против криминала !

 3. Gospodo kada vec nemate pametnija posla nego da se bavite glupim anketama imam i ja jedno pitanje za vas. A ko je taj koji ima mandat od boga da moze da oduzme zivot drugom coveku? Samo ozbiljno bolesna individua moze tako nesto i da pomisli!

  1. Ви имате мандат да вређате људе које је Бог створио?
   Анкета је само питање, а не предлог.

   1. I dalje mislim da smo neko sa ozbiljnim problemima moze da ne vidi nista problematicno u institucionalizovanju ubistva. Zasto je anketa problematicna, pa zato sto takva dilema prijatelju moj ne bi smela ni da postoji!

   2. Љуби непријатеље своје, непријатеља Божјих се гнушај, а непријатеље Отачаства С А Т И Р И !!!
    Свети Игњатије Брјчанинов

 4. DA, za izdaju zemlje, za tkzv NVO koje rade protiv ustavnog poretka, zvanične religije i moralnih načela života građana i pedofiliju, računajući tu i sve prateće promotivno-reklamne radnje vezane za nju, tipa ‚‚BELA NEDELJA, koja obuhvata DAN, PEDOFILA, DAN NEKROFILA, DAN ZOOFILA I SLIČNE MANIFESTACIJE POREMEĆENIH UMOVA, koje se u Srbiji (Beogradu već nekoliko godina uz punu zaštitu države i policije organizuju i javno održavaju“, a za pederastiju bi uveo OBAVEZNU KASTRACIJU i plus izolovani život u radnim logorima zbog mogućnosati širenja MISAONE ZARAZE !???
  … SATANISTIMA SE MORA STATI NA PUT; AKO MISLIMO DA MI OPSTANEMO KAO VRSTA ŽIVIH BIĆA NA PLANETI !???Fašizam je za ovu nakaradnu ideologiju ‚‚MALO NEVINAŠCE“
  … Sve se to može reći jednom parolom !?
  >> Smrt satanistima <<
  Naš dragi ZAŠTITNIK GRAĐANA Saša Janković, upravo najavljuje OBAVEZNU PROMOCIJU PEDERASTIJE I TO JOŠ U VRTIĆIMA PA NADALJE, PA BI I ZA TAKVE DUŠEBRIŽNIKE NARODA, TREBALO BEZ DILEME, UVESTI OBAVEZNU SMRTNU KAZNU, i to pred narodnim prekim sudom gde bi suđenje od početka do izvršenja kazne trajalo maximalno 48 sati !!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *